Rögtön be kell jelenteni, hogy állásereső lettem, ha okt.31.-ig van munkaviszonyom, és még nem találtam új munkát?

Nem kell.
Akkor ha magadtól találsz munkát akkor nem is kell oda betenned a lábadat, csak gondoskodnod kell arról hogy fizesd a TB-det egyedül. Ezt online vagy telefonon is kezdeményezheted.
Ha nem találsz munkát és munkanélküli járadékra lenne szükséged akkor érdemes minél hamarabb odamenned, mert visszamenőleg nem adnak csak a megjelenés napjától.
Kaptál végkielégítést? Az pl. pont arra szolgál hogy legyen idő állást találni. Ha nem és szükséged lenne segítségre, akkor amint tudsz menj be! De ha csak szeretnéd ha a TB-det fizetné az állam akkor ráérsz 1-2 hét múlva bejelentkezni álláskeresőnek, a novembered rendben lesz.
Amire figyelj ha mégis szükséged lesz az álláskeresési járadékra (vagyis elmész a hivatalba) hogy amint van munkád azonnal jelezd telefonon mikortól NE küldjék tovább! Utólag úgyis visszaveszik ha akkor is fizették amikor már dolgoztál, mert a lejelentett munkaviszonynál az adóhivatalban kijönnek a dátumok.
Ha bejelentkezel mondjuk tizedikével és 20-án megtudod hogy 25-től lesz munkád, akkor nyugodtan telefonálj már 20-án a hivatalba, hogy 25-től nem kéred a járulék folyósítását mert találtál munkát. Azért fontos mert később ha esetleg hosszabb ideig nem találsz majd munkát, már csak annyi időt tudnak neked járulékot fizetni amit most nem használsz el a keretedből (3 hónap), ha addig nem dolgoztál elég időt hogy újra induljon.

Nem kell
Ha jár az álláskeresési, akkor javasolnám, jól jön az a pénz

Érdemes jelentkezni rögtön,ha megszűnt szerződés szerint a munkaviszonyod, ugyanis arra a pár hétre is jár pénz, ameddig találsz.
Ha meg vannak különböző biztosításaid, mint nekem voltak (jövedelembiztosítás,hitelbiztosítás), akkor meg különösen célszerű, ugyanis ezeket csak nyilvántartott státusszal lehet igénybe venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!