Hogyan deríthetem ki, hogy az elhunyt rokonomnak voltak-e értékpapírjai?
Figyelt kérdés
A közjegyző nem igazán nézett utána ennek, de úgy tudom, hogy az elhunyt rokon eléggé tőzsdézett és elég sok üzleti befektetése volt még azon kívül pl. volt neki egy Bt.-je, amiben ő mint kültag vett részt, beltagnak és ügyvezetőnek a barátnőjét nevezte ki, de valójában ő vezette az egész céget, csak gondolom így előnyösebb volt neki.. Hogyan tudok ezeknek utána nézni? A hagyatékátadóban az áll, hogy a Bt. 1/2 részét megörököltem, de a Bt.-t viszont már felszámolták a tudtom nélkül. Ha a barátnő tegyük fel elcsórt belőle valamit, azért perelhetem mint Bt. tulajdonos?2021. okt. 21. 00:46
1/4 A kérdező kommentje:
A könyvelő kilétét például hogyan tudhatom meg mint a Bt. örököse? Mert a fellelhető papírokból eddig nem sikerült megtudnom.
2021. okt. 21. 01:07
2/4 anonim válasza:
Keresel egy erre szakosodott céget pl. [link]
3/4 anonim válasza:
Mikor számolták fel a Bt-t? Nem a fizetésképtelensége miatt történt?
4/4 A kérdező kommentje:
"Mikor számolták fel a Bt-t? Nem a fizetésképtelensége miatt történt?"
A hagyaték átadása után kb. félévvel lett felszámolva a Bt. amibe sok belelátásom nem volt, mivel a barátnő még a tulajdonos halála után több mint egy évig működtette tovább a Bt.-t. Ehhez amúgy volt joga? Mert nekem mint laikusnak azt mondta, hogy be kellett fejeznie a Bt. határidős dolgait, mert különben megbüntették volna..
2021. okt. 21. 23:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!