Ezt legális megvenni?
Ilyet hamis pénzt legális venni, ha csak szórakozásból kellene? Elvileg a filmekben, prankekben meg ilyen helyeken ezeket használják, és legálisnak tűnik hisz az oldal nyilvános, akár csak ez a youtube videó.
Ez ugye nem egyéb kérdés, hanem jogi?
Úgy tudom, Magyarországon egy olyan szabály van, hogy ha ténylegesen pénznek néz ki, akkor csak az egyik oldalán lehet ábra.
Szkenner operátorként dolgoztam hosszú ideig. Tehát a válaszom nem hatályos jog ismeretén alapszik.
Nekünk 1:1 méretarányban nem volt szabad bankjegyeket behúzni, csak torzítva és/vagy kicsinyítve.
Hamis pénz birtoklása is jogsértő, úgy tudom. Lehet, tévedek. Persze lehetsz jóhiszemű is, hiszen nincs kötelezően előírva, hogy minden tranzakció során egyenként ellenőrizned kell a kapott bankjegyek valódiságát. Pl. fizetsz a boltban, és bankjegyeket kapsz visszajáróként.
Ha fizetsz vele, és kibukik a hamissága, akkor bizony hosszú és fájdalmas kérdezősködésnek teszed ki magad, hogyan került hozzád.
Amennyiben a pénzszerű valami megtévesztően igazinak néz ki, akkor – szerintem – csak addig legális, amíg a szobácskádban nézegeted.
Nem, addig se legális.
Ezért kell az ilyet a JOG kategóriában kérdezni, ott jobban tudják.
Igen: miután áttették.
A kérdező pedig jobban járna, ha nem amerikai példák alapján döntene. Ott sok minden másképp megy.
Nem kellemes hajnali kettőkor arra ébredni, hogy teknősök térdelnek a melleden.
Még akkor sem, ha utána 2 óra alatt sikerül tisztázni.
"Fel van tüntetve rajta hogy hamis"
Így, hogy "hamis"? Nem hiszem.
Ha egyértelmű, jól látható jelölés van rajta, akkor nyugodtan tarthatod.
Amit írtam, arra vonatkozik, ha valódinak néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!