A Debrecen környékén lévő értékes termőföldek helyére épülő gyárak (pl. BMW, Semcorp, Krones, Vitesco stb.) építésekor legyalult termőföldréteget hova vitték?
Azt nem tudom, hogy hova vitték a termőréteget - már ha vitték valahová...
Tény, hogy Debrecen É-nyugati oldalán egészen kiváló földek vannak.
Viszont ez az 500 hektár nagyon sok év alatt hozna annyit, mint a BMW egy év alatt! (már ha nincs parlagon!)
Viszont ha a város keleti oldalára építették volna, akkor ott csak a nulla értékű futóhomok lett volna...
2-es, a BMW gyár biztos nem marad itt örökké, viszont azon a területen soha többé nem lehet már élelmiszerhez szükséges terményeket termelni. Az az 500 hektár valóban nem hozott annyi bevételt az országnak, mint amennyit a BMW-nél ki fognak vinni az országból nyereségként.
Értem én, hogy kell a fejődés a városnak, de ésszel is lehetett volna ezt csinálni. Amennyi pénzt infrastruktúra fejlesztés címszóval már elköltöttek és még elfognak költeni, abból az összegből a város keleti részén is kiépíthették volna a gyárhoz szükséges infrastruktúrát és ott a terméketlen futóhomokra is települhetett volna a gyár, nem kellett volna beáldozni az értékes termőföldet. De nagyon valószínű, hogy valakiknek így érte meg jobban és nagy üzletet csináltak a termőréteg eladásából.
Észak, Észak-Nyugat és Nyugati irányban!
A keleti rész homokos
Hajdúsági löszhátról hallottál? Tessék:
"Ne feledjük, hogy Debrecenben 45 aranykorona értékű földekről beszélünk, amelyek nem csak Debrecen, Hajdú-Bihar megye vagy Magyarország, de Európa legjobb termőterületeivel is vetekszenek."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!