Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Csalás miatt céggel (Kft-vel)...

Csalás miatt céggel (Kft-vel) szemben nem is lehet jogi úton fellépni? A büntetőjog csak magánszemélyekre vonatkozik?

Figyelt kérdés

Teljesen egyértelmű a tényállás, hogy "tévedésbe ejt anyagi haszonszerzés miatt", sőt mi több, ezt még írásba is adták. az anyagi hazsnonszerzés, h hamis infókkal látja el a vásárlót annak érdekében, hogy megvegyék a termékét.

szal ezt akárhogy nézem, mezei csalás, nem?

de egy Kft-vel szemben nem tehetek feljelentést csalás gyanúja miatt? vagy az ügyvezető ellen ? vagy hogy van ez?

2021. okt. 6. 11:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Már miért ne lehetne fellépni?
2021. okt. 6. 12:10
 2/8 anonim ***** válasza:
48%
Valszeg ez nem csalás csak simán te voltál a hlye.
2021. okt. 6. 12:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Erre találták ki az "ismeretlen tettes" elleni feljelentést. Ha tényleg csalás történt, a rendőrség kideríti a személyi felelőst. Te csak azt tudod, hogy xy cég átvert, de a nyomozó hatóság betekinthet minden céges iratba, kikérheti a bankszámla adatait, ki mikor, és hol, hogy kérdésekre megtalálja a választ. Persze ha nem egyértelmű a tényállás, akkor megtagadhatja a nyomozást és azt mondja,nem történt semmi törvénybeütköző, így jártál. Ha ez nem tetszik, akkor még az ügyészségen direktbe próbálkozhatsz egyszer.
2021. okt. 6. 12:57
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha valamit írásba adtak, ott van aláíró. De első körben a céggel szemben kell fellépned.
2021. okt. 6. 20:30
 5/8 A kérdező kommentje:

és akkor a cég vezetője a felelős büntetőjogilag vagy csak a fogyasztóvédelem jár el, már ha eljár?

mert azóta ügyvédtől azt is hallom, h a nagyobb cégek komolyabb pénzeket fordítanak arra h keményen lefizessék a fogyvédelmet és a bíróságokat is, ha netán ilyen probléma adódna. ebből mi igaz?

2021. okt. 7. 07:30
 6/8 A kérdező kommentje:

"Persze ha nem egyértelmű a tényállás, akkor megtagadhatja a nyomozást és azt mondja,nem történt semmi törvénybeütköző, "

igen, így már jártam, amikor ugyan tök egyértelmű volt a tényállás, csak az elkövető egy rendőr haverja volt, és a jó istennek se akartak elkezdeni nyomozni (és nem csak én nem értettem, hanem ügyvédnek is fura volt, de miután az összekötettések kiderültek, ő maga mondta h inkább hagyjam, mert aztán nekem lesz bajom ... sajnos ez nem az az ország, ahol az igazadnak érvényt is tudsz szerezni minden esetben)

2021. okt. 7. 07:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Az hogy neked egyértelmű a dolog, nem jelenti azt, hogy jogilag is egyértelmű, különös tekintettel arra, hogy te elfogult vagy az érintettséged miatt. Mint írtam, ha a nyomozást megszüntető határozattal nem értesz egyet, akkor panaszt tehetsz az ügyésznél, és ő hivatalból és pártatlanul átnézi az ügyet, és ha bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor utasíthatja a nyomozó hatóságot az eljárás megkezdésére.

És hogy gondoltad ezt a nagy cégek általi megvesztegetést? XY cég rendszeresen ad pénzösszegeket na...na.. melyik rendőrnek, ügyésznek, bírónak a sok ezer közül? Vagy ha lesz egy konkrét ügy, akkor XY cég képviseletében na ki is, a titkárnő, telefonos ügyintéző, esztergályos, vagy konkrétan az igazgató megkeresi bivalybütykösi rendőrkapitányságon a vajon kit is?.., a kapitányt,előadót, vagy felhívást tesz közzé hogy kinek is lehet ráhatása az ügyben, mert átvert valakit egy 20 ezres elektromos fogkefével, és szeretné másfél millióval elintézni hogy ne legyen ebből probléma. Mert egy ilyen megvesztegetésnek azért nagyobb összegűnek kell ám lenni hogy elcsábuljon a célszemély, mert aki elfogadja és lebukik, az nem csak az állását veszti el, hanem megy a böribe, azok közé, akiket korábban ő juttatott a rácsok mögé. Teljesen életszerűtlen ez a fajta megvesztegetés, esetleg olyan nagy horderejű ügyekben talán mint Rezesova merült fel, de nem bírói szinten, mert azért megkapta a letöltendőjét.

2021. okt. 7. 08:29
 8/8 A kérdező kommentje:

persze, tudom, itt sokmilliós tételekben megy a játszma.

részleteket nemtok, de azért naivak se legyünk, magyarországon vagyunk ... nagyon sok multi eleve beépíti az éves költségvetésébe a korrupciós pénzek miatti kiadásokat ... mert tudja h ebben az országban kell.

és dehogy 20 ezres fogkefe, annál azért itt is nagyobb a tét. aki pedig benne van, azt is tudja pontosan h melyik ügyvédhez kell menni, akinek megvannak a megfelelő kapcsolatai az ügy pénzzel való rendezéséhez.

de most ezt komolyan nekem kell elmondani? lebukni meg dehogy bukik, hát kik buktatnák le? a kollegák, akik detto ezt teszik?

amit írtál, igen, a nyilvánosság lehet egy nagy fegyver X ügyekben, de aztán sokszor ez se túlságosan hatja meg őket, pontosan a bizonyíthatatlanság miatt.

hát nemtom ki hol él, de ismerem a realitást közelről, és akár polgári akár büntetőügy, megvannak a csatornák a rendezésre.

egyébként az ügyről: nem csak sztem csalás. de sztem elég egyszerű a tényállás, még ha a csalások általában tényleg elég nehezen bizinyítható ügyek is. na de itt most megtörtént tényállás-szinten az "anyagi haszonszerzés céljából tévedésbe ejt". látszik egyébként h most intézkednek mint a mérgezett egerek, mert naponta más storyval állnak elő, úgyhogy nagyon is érzik h sárosak. az való igaz, h bírósági úton sajnos a legegyértelműbb eset se mindig úgy alakul, ahogy kellene, de ez ismét más és nagyon sokösszetevős kérdés.

2021. okt. 7. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!