Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek is nyugtalanitó...

Szerintetek is nyugtalanitó az a tény, hogy egy 17 éves legálisan folytathat szexuális kapcsolatot egy 12 évessel Magyarországon?

Figyelt kérdés

Arra már nem is nagyon térnék ki, hogy egy 50 éves teljesen legálisan szexelhet egy 14 évessel, ezzel azért tisztában voltam, noha legalább ugyanannyira nyugtalanító tény. De ez...

Komolyan vannak olyan emberek, akik szerint egy 18 éven aluli nem tud megrontani egy 12 évest? Ki volt olyan okos, hogy elfogadta ezt a törvényt?

[link]

2021. okt. 3. 03:57
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
Azért fogadták el, mert vannak olyan népcsoportok az országban, ahol ez mindig is szokás volt, és megvizsgálva az esetek többségét nem lehetett bűncselekménynek tekinteni. Bűncselekmény: társadalomra veszélyes cselekedet.
2021. okt. 3. 04:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen meg tudja rontani, de önmagában az életkor nem jelenti azt, hogy bűncselekmény történt.

A megrontásnak van vagy 5-6 alakzata a Btk-ban.

Ez a korhatár, amit idéztél, nem a megrontásra vonatkozik, hanem arra, hogy automatikusan nemi erőszaknak számítson életkor alapján.

2021. okt. 3. 04:25
 3/7 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem az nyugtalanító, hogy emberek a törvénybe kapaszkodnak két kiskorú éves gyereknél és nem a szüleik nevelésébe.

Komolyan, annyi ilyen sipákolást hallok itt. Mert jaj, a gyereknek 14 évesen pasija van. Mert jaj, 17 évesen nemi életet él, mostmilesz. Emberek, ha nem csak szarni tudnátok, hanem nevelni is, nem lenne semmi baj abból, hogy összeengedünk két tinit. Én is voltam kamasz, soha nem kerültem bajba, 12 évesen rendelkeztem már alapvető biológiai ismeretekkel és ki tudtam jelölni a saját határaimat. Miért nem képes erre sok gyerek? Miért hiszik azt aktívan szexelő emberek szülei, hogy még mindig szüzek? Miért kell a lányok apukájának a mumusnak lenni, ha a lánynak barátja lesz? Miért nem zárhatják be a szobájuk ajtaját, ha átjön egy ellenkező nemű barátjuk? Ezek a szülők megbuktak, mint szülő. Tök fölösleges az oktatásra vagy a törvényre mutogatni, te nem végzed a dolgod normálisan. A gyereknevelés nehéz, időigényes, egész embert igénybevevő. Aki ezzel nincs tisztában, csak hormongőzös aggyal úgy dönt, hogy ami besikerült (ó, az irónia, már anyuka is bszott védekezni normálisan), az már benn is marad, aztán majd lesz valahogy, az utána hiába kéri számon mindenki máson az ő elmulasztott felelősségét...

Megfelelő értékrendet neked kell a gyereknek adni, nem a törvényt lobogtatni. Főleg, hogy sok tini feszegeti a határait, a legalitás határán egyensúlyozva néha. Nem az érdekes, hogy ki mit tilt nekik, hanem az, hogy számukra is fontos legyen valamihez ragaszkodni. Nekük is érdekük legyen elveket betartani, ők is elég információval rendelkezzenek felelősségteljes döntések meghozatalához. Erre az agyuk már készenáll iskolás korban, csak a szülők nem kezelik őket úgy.

Azt meg gondolom nem kell részleteznem, hogy a nemi erőszak meg minden korban bűncselekmény. Tehát lényegében az, ami valóban ártalmas, törvénybe van foglalva.

2021. okt. 3. 04:32
 4/7 anonim ***** válasza:
67%
Hármasnak nagyon igaza van!
2021. okt. 3. 05:37
 5/7 anonim ***** válasza:
11%
Ez Mo. társadalmának a tükre.
2021. okt. 3. 06:04
 6/7 anonim ***** válasza:
83%

A szextől csak az a szülő fél, aki tudja hogy lóf@$zt nem mondott erről a gyereknek.

Mikor én lettem 10 éves fel lettem világositva a női működésről. Hormonok, pubertás, menstruáció. Mikor először menstruáltam fel lettem világositva a szexről. És nem csak biológiai szinten hanem olyanokat is elmondtak, mint hogy szexel nem zsarolunk. Vagy ha egy kicsit is bennem van, hogy nem akarok aktust akkor azt igenis meg kell mondani. Ja és amit még külön kiemelnék: apám is mesélt a szexről, mint a férfi nem képviselője.

15-16 évesen lett először párkapcsolatom és érdekes, nem voltak beszarva hogy mi van ha szexelek.

Számomra az nem érv, hogy "jaj de kicsi". Max anyu-apu szemében kicsi. A legtöbb pasi aki megbámulja a "kicsi" lányt csak lát egy fiatal csajt, akinek a korát nem tudja megtippelni (mikor 13 voltam mindenki 16-18nak tippelt, mikor 16-18 voltam mindenki 20-24nek :) ), kerekedő mellet és egy kerek popsit. És azt a pasit nem fogja érdekelni, hogy akit megbámult 12 vagy 22.

2021. okt. 3. 07:35
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
De az. És az is ijesztő, hogy egy 14 éves együtt lehet egy 40-es, 50-es pasival törvényesen. Szerintem emelni kellene a beleegyezési korhatárt, ha nem is sokkal.
2021. okt. 3. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!