Jogilag ez lehetséges vagy problémába ütközik?
Webfejlesztő vagyok valahol és volt már pár önálló projektem is ami nyílvánosságra került.
Tovább szeretnék lépni másik céghez ami többet fizetne.
A kérdésem az lenne, hogy referenciaként az önéletrajzomba/motivációs levelembe bele írhatom azokat a nyílvános weboldalakat amiket készítettem, de a cég tulajdonában vannak? Vagy ez üzleti érdekeket sérthet és nem javasolt hogy tegyem bele?
a szerződésedet nézd meg! Ha nincs benne semmi korlátozás arról, hogy az elvégzett munkáddal kapcsolatban mit mondhatsz, akkor nem sértesz vele szabályt. A lényeg hogy a mostani cégednek nem okozhatsz kárt. Ha egy nyilvános weblapról van szó, amin ott van a céged neve és mellékesen te készítetted, abból nem lehet gond hogy ezt beírod az életrajzodba. Akkor lehetne gond ha a céged nem akarná hogy akár rajtad keresztül, mint munkavállalójukon keresztül, a weblap hozzájuk legyen köthető.
Extrém példa: a CIA készíttet egy ál-weblapot ahol próbálnak becserkészni embereket akik rá vannak kattanva valamire, hátha a megrendelők vagy érdeklődők között lesz akit keresnek. Ha a készítője ezt betenné az életrajzába, hogy amíg a CIA alkalmazottja volt, ő készítette ezt a weblapot, akkor kárt okozna és titkot sértene, hiszen a CIA nem akarná hogy kiderüljön, egy alkalmazottuk csinálta és így ismerik azokat akik nézegették vagy rendelni próbáltak.
De nálad nem ilyen a helyzet. Mi mással találnál jobb állást mint hogy bemutatod a már elvégzett munkádat?
A 3-as jól írja, a szerződést kell megnézni, abban lehetnek dolgok, akár általánosságban is, amik megtiltják.
De ha nincsenek, akkor alapból mehet a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!