Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag ez lehetséges vagy...

Jogilag ez lehetséges vagy problémába ütközik?

Figyelt kérdés

Webfejlesztő vagyok valahol és volt már pár önálló projektem is ami nyílvánosságra került.

Tovább szeretnék lépni másik céghez ami többet fizetne.

A kérdésem az lenne, hogy referenciaként az önéletrajzomba/motivációs levelembe bele írhatom azokat a nyílvános weboldalakat amiket készítettem, de a cég tulajdonában vannak? Vagy ez üzleti érdekeket sérthet és nem javasolt hogy tegyem bele?

2021. okt. 1. 08:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Beleírhatod. Nem sért semmit.
2021. okt. 1. 08:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Referenciaként igen.
2021. okt. 1. 09:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

a szerződésedet nézd meg! Ha nincs benne semmi korlátozás arról, hogy az elvégzett munkáddal kapcsolatban mit mondhatsz, akkor nem sértesz vele szabályt. A lényeg hogy a mostani cégednek nem okozhatsz kárt. Ha egy nyilvános weblapról van szó, amin ott van a céged neve és mellékesen te készítetted, abból nem lehet gond hogy ezt beírod az életrajzodba. Akkor lehetne gond ha a céged nem akarná hogy akár rajtad keresztül, mint munkavállalójukon keresztül, a weblap hozzájuk legyen köthető.

Extrém példa: a CIA készíttet egy ál-weblapot ahol próbálnak becserkészni embereket akik rá vannak kattanva valamire, hátha a megrendelők vagy érdeklődők között lesz akit keresnek. Ha a készítője ezt betenné az életrajzába, hogy amíg a CIA alkalmazottja volt, ő készítette ezt a weblapot, akkor kárt okozna és titkot sértene, hiszen a CIA nem akarná hogy kiderüljön, egy alkalmazottuk csinálta és így ismerik azokat akik nézegették vagy rendelni próbáltak.

De nálad nem ilyen a helyzet. Mi mással találnál jobb állást mint hogy bemutatod a már elvégzett munkádat?

2021. okt. 1. 09:14
 4/8 anonim ***** válasza:
#3. Ez sima referencia, kifejezetten ajánlott is megemlítened. Akkor kerülhetsz bajba, ha a céges adatokat mondjuk az utolsó munkanapodon lemented egy külső vinyódra, magaddal viszed, majd felhasználod/eladod. Ha ilyesmit nem teszel, nem lesz gond.
2021. okt. 1. 09:19
 5/8 anonim ***** válasza:
#4 Így van. de nem is írtam más.
2021. okt. 1. 09:26
 6/8 anonim ***** válasza:
#5. Bocs, véletlenül hivatkoztalak be, a kérdezőnek szántam a válaszomat. Egyetértek azzal, amit írtál.
2021. okt. 1. 09:57
 7/8 anonim ***** válasza:
#6 OK :)
2021. okt. 1. 10:14
 8/8 anonim ***** válasza:

A 3-as jól írja, a szerződést kell megnézni, abban lehetnek dolgok, akár általánosságban is, amik megtiltják.

De ha nincsenek, akkor alapból mehet a dolog.

2021. okt. 1. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!