Majd' 40 éves egyezségre lehet hivatkozni?
Az én telkemen van a szomszédom vízórája, a háza tövében. Emiatt a kiskapuján rendszeresen átjár oda. Kértem, rendezzük a helyzetet. Én online letöltöttem a földhivatal oldaláról a nem hiteles térképmásolatot. Egy szám alatt van az egész telkem, az ő vízórájának részét is beleértve. Azt állítja, hogy majd 40 éve az ő szülője azt a részt megvásárolta a mostani házam akkori tulajától, tanú is van rá, de a papírt nem találja. Ha a földivatalban majd azt mondják neki, hogy az nem az ő része (gondolom mást ott sem fognak látni, ha az én nem hiteles térképmásolatomon nincs más, ugye?) akkor akár perrel, tanúkkal is el lehet dönteni majd ezt a helyzetet.
Van ennek bármi hivatalos, törvényi alapja? Olyan megegyezés, amiről nincs meg a papír, a pontos telekhatár, de van egy tanú, hogy az x összeg át lett nyújtva? Barátságosan említette ezt, de hülyeségek miatt nem akarok bíróságra járkálni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!