Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet tenni, ha a postás...

Mit lehet tenni, ha a postás felbontott levelet kézbesít?

Figyelt kérdés
Sajnos,csak utólag vettem észre, ezért azt is mondhatja, hogy én bontottam fel. Érdemes-e utólag panaszt tenni, mert az én szavam áll az övével szemben, és simán letagadhatja? A levél egyébként hivatalos helyről érkezett, örökség a téma. Valójában semmi fontos, nem is értem...

2021. szept. 8. 22:22
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Panaszt tehetsz a postánál, vagy feljelentheted levéltitok megsértése miatt (Btk 224. § büntetni rendeli, főleg ha foglalkozás körében követik el).
2021. szept. 8. 22:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy nem a postás bontotta fel, hanem a szomszéd vagy valamelyik családtagod?
2021. szept. 8. 22:54
 3/7 A kérdező kommentje:

Első: köszönöm a választ. Igen, ezt fogom tenni, feljelentést teszek.

Második:a hivatalos helyről érkező leveleket csak személyazonosságot igazolva lehet átvenni, és alá is kell írni. Ezt még egy kezdő postásnak is tudnia kell. Egyébként egyedül élek, a családtagoknak más a címük. A nevük is. :)

2021. szept. 9. 07:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Utólag nem tudod bizonyítani, hogy felnyitva kaptad a levelet. Különös tekintettel arra, hogy mi érdeke lenne a postának felbontani egy hivatalos levelet.
2021. szept. 9. 09:01
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én postás vagyok. hogy volt kinyitva, mert az nem mindegy?kb tonna szám van nálam is olyan levél, amin elenged a ragaszto, vagy nincs rendesen lezárva... tudom, hogy mindig a postás a hibás mindenért... a multkor azert panaszkodtak, mert allitolag nem kaptak meg egy fontos levelet. erre kiderult hogy utanam reklamujsagokat dobaltak be es annak a lapjai közt volt a levél becsúszva...
2021. szept. 9. 18:56
 6/7 A kérdező kommentje:

Ma már voltam a postán panaszt tenni, de kimagyarázták az esetet. Azt állították, hogy előttem lett felbontva a levél, mert ennél a fajtánál így szokás.

Tehát elismerték, hogy fel lett bontva, meg még hazudtak is egyet.

Majd meglátom, mit teszek az ügyben.

Ha van ötlet, jöhet.

Mert csak az én szavam a posta ellen ugyebár...

2021. szept. 9. 20:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem tévedésből adtak oda egy levelet, amit felbontottam. A levelet olvasva rájöttem hogy ez nem nekem szól, visszavittem a postára, de hát ugye az már fel lett bontva. Annyi hibát követtek el hogy ugyan a név megegyezett de a cím nem illetve hogy értesítő hiányában adták ide a levelet.
2021. szept. 15. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!