Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Eladtam az autóm, kapom a...

Eladtam az autóm, kapom a büntetéseket!?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 2021 07. 19.-én eladtam az autómat. Az eladást követő napon ezt le is jelentettem a kormányablaknál. Az autó a mai napig forgalomba van az én nevemen, és már kaptam három büntetést, mert az autópályán matrica nélkül közlekedett. Ezzel nincs is gond, tudtam igazolni hogy az autó nincs a tulajdonomban. Sajnos az adásvételire egy nem létező személy adatait adta meg. Ebből lehet baj? Vége lesz valamikor ennek az ügynek vagy életem végéig mentegetőzhetek? A rendőrségen akartam feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen de a nyomozó azt mondta hogy ez nem hozzájuk tartozik. Az autót kb egy hónap múlva vonják ki a forgalomból, (már rég ki kellett volna) Számíthatok bármilyen költségre, adósságra, szabadságvesztésre? Sajnos ez volt az első autó eladásom és nagyon tapasztalatlan vagyok ez ügyben. Az autóra 2022 első hóig van műszaki. Ha megfogják úgy hogy az autó ki van vonva a forgalomból, műszaki nincs rajta akkor is engem vesznek elő?

2021. szept. 8. 18:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Már miért lenne bajod ebből? Tanúk előtt lett aláírva, a te részed igazolható. Az övé nem.

Szabadságvesztés? Na ennyire ne parázz azért.

2021. szept. 8. 18:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem íratja át a vevő, kérheted az autó forgalomból való kivonását is

Szerintem feljelentést is kéne tenni, ha nem valós adatokat tartalmaz az adásvételi szerződés.

2021. szept. 8. 18:17
 3/10 A kérdező kommentje:
El mondtam mindent a rendőrségen, semmit nem tudnak tenni amég nem csinál bűncselekményt az autóval. Szerintem ez már eleve simán számíthatna annak...
2021. szept. 8. 18:24
 4/10 A kérdező kommentje:
A forgalomból való kivonást a kormányablaknak kellett volna intéznie a bejelentést követő 30 nap után. Erre ma rá kérdeztem hogy miért van még mindig forgalomba az autó, még csak ma indítottak eljárást ez ügyben és azt mondták minimum egy hónap kell nekik
2021. szept. 8. 18:26
 5/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Hogyan fogadta be az okmányiroda a valótlan adatokkal az adásvételit? Nálam csak a cím nem volt jó, már azért visszadobta. Ellenőrzik az eladót is meg a vevőt is eladói bejelentésnél.
2021. szept. 8. 18:33
 6/10 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, te mindent jól csináltál, úgyhogy nem vagy felelős az autó további sorsáért. Se jog szerint, se erkölcsileg.
2021. szept. 8. 18:34
 7/10 A kérdező kommentje:
Én kerestem rá az adataira szem.ig. szám keresővel, és azt írta hogy ilyen okmány nem létezik
2021. szept. 8. 18:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Az enyémre azt írja, hogy rossz a formátuma a szám ak
2021. szept. 8. 21:26
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha van a kezedben egy szabályos adásvételi, és időben bejelentetted az eladást, akkor semmi gond.

Dőlj hátra és lazíts. ;)

2021. szept. 8. 22:06
 10/10 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Én kerestem rá az adataira szem.ig. szám keresővel, és azt írta hogy ilyen okmány nem létezik"

Úgy érted, hogy ezzel?

[link]

Ha nem töltesz ki (megfelelően, pontosan!) minden(!!!) adatot akkor nem fog találatot jelezni. Ha az okmányiroda befogadta, és kaptál egy papírt tőlük az átvételről "Kérelem Tulajdonjog rendezéséhez kapcsolódó egyéb ügyek - Eladó bejelentése" címmel, és ezen rajta van, hogy "A kérelemnek helyt adtam, a megváltozott adatokat a járműnyilvántartásban átvezettem.", akkor nincs félnivalód.

2021. szept. 9. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!