A szakadt nadrág gyermekbántalmazás?
#3 "Az ilyen "odafigylő emberek" sok bajt okoznak. "
NEM!
Az ilyen odafigyelő emberek azok akik segítenek akkor is amikor tényleg baj van. Kívülről nem láthatja hogyan bántok a gyerekkel, annyit látott hogy egyedül volt és szakadt ruhában.
Ha ott lettél volna vele és nem egyedül van, máris nem lett volna belőle ügy, ahogy ha megvarrtad volna a nadrágot, akkor sem.
A hozzád hasonlók nevelik le az embereket arról, hogy figyeljenek egymásra és emiatt lesznek közönyösek akkor is ha tényleg baj van - mert hogy ez nem az ő dolga, nem szól bele.
Láttam már úgy anyukát szaladni a busz után, hogy a 3 éves gyerekét üldözte, mert ellógott a játszótérről és felszállt az épp megálló távolsági buszra. A sofőr meg a többi utas meg úgy gondolta nem az ő dolga ha egy kisgyerek egyedül felszáll és nem tettek semmit.
Inkább köszönd meg az illetőnek hogy figyelt a gyerekekre és nyugtasd meg személyesen, hogy ebben az esetben nincsen semmi baj! Sajnos nagyon sok gyereknek lenne szüksége arra hogy a körülöttük élők ne csukják be a szemüket és forduljanak el amikor valamit látnak, hogy ne legyenek közönyösek.
Én ahova viszem a 2 éves gyerekemet, 4-7 éveseket hagynak magukra a játszótéren, több utcával odébb. Igaz, falu, de sokszor hűlök, hogy ilyen kicsiket is elengednek egyedül, de nem vagyok buzgómócsing, hogy jelentgessem a rendőröknek. A szülők bagóznak rájuk, mit csinálnak. Elmebeteg módon ordítoznak mindenféle obszcén mondatokat, sokszor inkább eljövünk, ha ott vannak, mert borzalmas hallgatni.
A lényeg: ők is szakadt ruhában vannak, de az tuti, hogy a rendőr nem jön ki és visz el egy gyereket emiatt! Biztos, hogy más a baj, csak valamit elkamuzol a sztoriban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!