Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magyarországon van olyan...

Magyarországon van olyan egyetem amely amerikai mintára olyan szerződést irat hogy minden az egyetemi évek alatt alkotott szellemi (vagy akár fizikai) alkotás az egyetem tulajdona?

Figyelt kérdés
Tehát minden, az egyetemen kívüli is. Pl egy festmény, egy számítógépes játék, egy dalszöveg stb.
2021. szept. 4. 09:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%

Hát ezen túl meg sehol nincs lehetősége egy felsőoktatási intézménynek, hogy a hallgatói szellemi vagy tárgyi alkotásaira jogot formáljon.

Az USA-ban sem.

2021. szept. 4. 09:39
 12/15 anonim ***** válasza:
84%

Ha az iskolád vagy munkahelyed eszközeit használod vagy megbízásukat teljesíted, akkor az az ő tulajdonuk lesz, pl. Tetris, gyógyszerek.

Ha saját eszközeidet használod saját szórakoztatásra, akkor ez nem érvényes.

2021. szept. 5. 14:15
 13/15 anonim ***** válasza:

Ez valami félreértés. Festményekre csak akkor vonatkozik, ha festészeti szakon tanulsz, gondolom. Bár erről nem tudok.

Ha tanulmányt írsz, van rajta affiliáció, be kell írnod, mely intézmény égisze alatt készült. Például kutatóközpont, egyetem, ahol éppen tanulsz vagy dolgozol. De természetesen másra nem vonatkozik. Ha bandát alapítasz az egyetem alatt, nem lesz övék a jogdíj.

2022. nov. 20. 21:57
 14/15 anonim ***** válasza:
Látom, már más is írta ezt, bocs. de másra nem vonatkozik.
2022. nov. 20. 21:58
 15/15 anonim ***** válasza:
Amúgy vicces lenne. A Queen-dalok egyes egyetemekhez tartoznának, mert a tagok akkor alapították, amikor még tanultak. :D Vagy a Manic Street Preachers. :D és külön egyetemekre jártak, szóval mindhez egyszerre. :D
2022. nov. 20. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!