Ha valaki nem tiltakozik életében, halála után automatikusan szervdonor lesz Magyarországon?
"Ha valaki életében nem tiltakozott írásban az ellen, hogy szerveit halála esetén szervátültetési célokra felhasználják, akkor feltételezhető, hogy beleegyezik ebbe"
Ez nagyon beteg feltételezés...
29.
Nem zavarna. Elmondom miért. Az élet nem igazságos és nem minden ember önzetlen angyal ezen a földön.
Szomorú lenne igaz, de ezért szerintem nem okolható senki.
Nyilván, ha mégis lenne szerv, mert valaki önszántából rendelkezett vele, azért hálás lennék.
Mellesleg nem biztos, hogy örökre ezen a véleményen leszek. A donorság szerintem nagyon komoly dolog, de nem érzem, hogy a társadalom bármit is tett volna értem, amiért nekem vissza kellene adnom ilyen elhivatottsággal.
A szüleim tették értem a legtöbbet, nem a társadalom.
És ez kb ugyanaz, mint a véradás. Ha ritka vérrel születtél, a társadalom automatikusan elvárja, hogy gyakran "adakozz".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!