Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a pènzbirságot már átváltot...

Ha a pènzbirságot már átváltották elzárásra akkor mèg meg lehet e kèrni rèszletre?

Figyelt kérdés

Az volt a gond hogy nem a bejelentett lakcímemen lakom és oda ment a bírsági csekk.

Sajnos nem volt tudomásom a bírságról. Végül nagy nehezen utána jártam hogy van e valami bírságom a múltból és azt mondták hogy 135e Ft amit átváltottak elzárásra. De semmit nem tudtam róla. Ilyenkor nincs arra lehetőség hogy még kérj 2 részletben ?

2021. aug. 29. 20:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

1 hónap elmélkedés?

Mit lehetett alkotni autós témában ha ennyit kapott? Gyorshajtás villogó nélkül záróvonalazással, piros lámpával?

2021. aug. 30. 11:33
 12/13 krwkco ***** válasza:

1 hónap valóban sok . De ez nem az elkövetett szabálysértés miatt van, hanem a büntetés kettőssége miatt.

A pénzbüntetést olyan magasan állapítják meg, amit egy autós még ki tud fizetni, de a többségnél már van elrettentő hatása. Szóval ez az autóhasználó rétegekre van méretezve.

A napi 5000 forintos összeget meg olyan alacsonyra veszik, hogy még a legszegényebbek is inkább fizessenek, ha tudnak.

Ebből a kettősségből jön ki sok-sok nap, még egy közepes sebességtúllépés esetén is.

2021. aug. 30. 14:31
 13/13 anonim ***** válasza:
értem, köszi
2021. aug. 30. 15:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!