Mi kell ahhoz, hogy megszerezhessem a fegyvertartási engedelyemet?
Mi kell ahhoz, hogy Mo-n megszerezhessem a fegyvertartási / viselési engedelyemet?
Önvédelmi célra, és NEM sport / vadászati célra!
Ebben szeretnék kérni egy kis segítséget, mert azt mondták a rendőrségnél, hogy csak nagyon indokolt helyzetben adják meg.
Mivel indokoljam meg, h megadják? Miért ne adnák meg? Csak van valami ....
Amit még érdemes tudni, hogy a Honvédségnél katonai szolgalatot teljesitek, tehát lőttem már, és elég sok mindent csinálok, egyébként pedig 21/f vagyok.
És maroklofegyverre (pisztolyra) szeretném megszerezni.
Igazából csak, hogy picikék lelkizzek is, büszkeségből is szeretném megcsinálni, meg mert külterületen lakom és talán kicsit "paranoiás" vagyok. De persze viccet félretéve, természetesen tudom, hogy ez komoly dolog, nem is szeretnék ezzel visszaélni. De ha bármi van, a szeretteimmel, vagy azokkal akik fontosak számomra szeretném őket megvédeni.
Mihamarabbi válaszokat előre is köszönöm! (Jöhet privatban is)
Éles lőfegyverrel is megvédheted magad, ha jogszerűen tarthatsz fegyvert. Ha a védekezés megfelel a kívánalmaknak, akkor még a jogos védelem is megállapítható. De nálunk nincs olyan, mint egyes USA államokban, ahol simán lepuffanthatod azt, akiről azt gondolod, illetéktelenül lépet be magánterületedre.
Az előbb lövök, aztán kérdezősködök nem jogszerű.
Fegyverekhez hivatásszerűen értőtől magasabb az elvárás is.
Riasztófegyver is alkalmas lehet önmagad megvédésére. Ha katona vagy, is ott nem irodakukac, akkor talán fizikai erő és ügyesség is megvan.
Igen, azzal tisztában vagyok, hogy gázriasztó fegyver tartása / birtoklása nem engedykoteles, de a viselése már igen.
De miért nincs ez így az éles lőfegyvernél?
"Éles lőfegyverrel is megvédheted magad, ha jogszerűen tarthatsz fegyvert. Ha a védekezés megfelel a kívánalmaknak, akkor még a jogos védelem is megállapítható. De nálunk nincs olyan, mint egyes USA államokban, ahol simán lepuffanthatod azt, akiről azt gondolod, illetéktelenül lépet be magánterületedre."
Persze, persze. Nem is akarok senkit csak úgy lepuffantani. Nem szeretem az erőszakot. Mármint csak a legvégső esetben használnám a fegyvert.
De az engedélyt akkor is meg kellene szereznem valahogy, ahhoz, hogy eljussak idáig. Csak azt mondja meg valaki, higy hogyan...?
" "Igazából csak, hogy picikék lelkizzek is, büszkeségből is szeretném megcsinálni, meg mert külterületen lakom és talán kicsit "paranoiás" vagyok. De persze viccet félretéve, természetesen tudom, hogy ez komoly dolog, nem is szeretnék ezzel visszaélni. De ha bármi van, a szeretteimmel, vagy azokkal akik fontosak számomra szeretném őket megvédeni."
Aha, hát ez nagyon bíztatóan hangzik, szerintem 100%-os eredménnyel fogsz átmenni a pszichológiai vizsgálaton!
Az ilyen ceruzapöcsű álmodozás helyett esetleg elmehetnél megtanulni valami küzdősportot, de feltételezem ahhoz túl lusta vagy.
"Miért ne adnák meg?"
Mondjuk azért, mert ha mindenféle félbolond ugyanazzal az indokkal akarna fegyvertartásit, mint te, képzeld csak el, mi lenne itt. Különben is hogyan gondoltad? Egy betörő jár a lakásodban, és azonnal lepuffantod? A részeg Pista bácsi neked megy az utcán, fegyverrel fenyegetőzöl? Kevés az esély arra, hogy olyan helyzetbe kerülj, hogy ott csak a fegyver segíthet. Még a végén neked lehet bajod belőle testi sértésért, vagy rosszabb esetben emberölésért. Ha viszont tényleg valaki miatt nagy veszélyben vagy, akkor azt használhatod indoként. Másképp felesleges. Nem hiszem, hogy bárkinek az lenne a terve, hogy leszúrjon téged, amíg alszol. Önvédelmi célra miért nem elég a fizikai erőd, vagy egy éles vágóeszköz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!