Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a diákomon 19/20as matrica...

Ha a diákomon 19/20as matrica van, használhatom?

Figyelt kérdés

"Pontosan melyik matricát fogadják el?

Az általános és középiskolásoknak a 2019/2020-as és 2020/2021-es tanév matricáját, a felsőoktatásban pedig a 2019/2020-as tanév első és második féléves matricáját, illetve a 2020/2021-es tanév első és második féléves matricáját is használhatjátok. "

Forrás: [link]

Akkor hogyha én tavaly már végeztem és a diákom középiskolás, rajta 19/20as matrica van, de most jelentkeztem szakképzésre (tehát egy év kihagyásom volt) és szeptember elsején kezdek, rendes iskola rendszerű, nappali technikumon, akkor használhatom ezt a diákot?

2021. aug. 25. 21:32
 1/9 anonim ***** válasza:
11%
Persze, söralátétnek.
2021. aug. 25. 22:12
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem fogják elfogadni.

A fiamé ugyanilyen, az egyetemen nem tudta megcsináltatni az újat tavaly mielőtt online oktatás lett, utána meg már nem gondoltuk, hogy sürgős lenne, mert elméletileg el kellett fogadni utazáshoz egyébhez. De most a nyáron már nem fogadták el sehol érvényesnek a matricája miatt és az egyetemen meg még nem lehetett újat intézni.

2021. aug. 25. 22:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Akkor téved az eduline egyik írója?
2021. aug. 25. 22:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Tanár vagy?
2021. aug. 25. 23:19
 5/9 anonim ***** válasza:
Az nem használható, csak a 20/21-es.
2021. aug. 26. 07:18
 6/9 A kérdező kommentje:

#4 Miért lennék tanár? Mi a franc van az emberekkel? Lol

#5 akkor miért írja azt, hogy mégis? 😂 😂 😂 Uristen, esküszöm, ebben az országban szó szerint minden el van cseszve? Mindenhol a mellébeszélés a hazudozás, tévedések milliói, őszintén, azt írják, középiskolások használhatják a 19/20as diákot is, én az vagyok, olyanom van, de itt azt írják mégsem?? Na emg a másik 2 hülye, az egyik azt kérdezi tanár vagyok-e, a másiknak meg törölték az előző 3 kommentjét és még így is baromságokat írkál 😂😂

Hajrá, Magyarország jobban teljesít, wohoo!

2021. aug. 26. 08:40
 7/9 anonim ***** válasza:

"Ha a diákomon 19/20as matrica van"... A tanároknak vannak diákjai.

A diákoknak diákigazolványuk van. :)

A 19-20-as tanévben használhattad a diákigazolványt. Ha most is diák vagy, akkor meghosszabíthatod, és használhatod, de ha nem, akkor már nem vagy rá jogosult. Diákkedvezmény értelemszerűen a diákoknak jár, akik ezt a jogosultságot érvényes diákigazolvánnyal kötelesek igazolni.

Ha a 19-20-as tanévben végeztél, akkor a 20-as tanév végéig járt a kedvezmény. Ha folytatod a tanulmányaidat, akkor el kell menni meghosszabbítani, és akkor a nyáriszünetben is érvényes.

2021. aug. 26. 09:13
 8/9 anonim ***** válasza:
Ne válaszoljatok neki, látjátok mennyire hülye!
2021. aug. 26. 09:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha nem tudod, akkor bizony nem csak az érettségit, de még az általános bizonyítványodat is elvenném, talán ötödiktől kéne ismételni az általánost, hogy meglegyenek a hiányzó alapok.
2021. aug. 26. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!