Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez valóban a tanár személyes...

Ez valóban a tanár személyes adatával való visszaélés lenne?

Figyelt kérdés

Ma kénytelen voltam bemenni az egyetemre és kényszer, kellemetlen beszédbe kellett elegyednem az egyik tanárral, ez kicsi iskola. Szóval valahogy szóba került, hogy hol lakom és mondom, neki, hogy XY ismerősömet is tanította, tudja, aki ezzel meg azzal foglalkozik, sőt jót mondott magáról (amúgy nem, utálja). Valamiről beszélnem kellett. Erre elkezdett fenyegetőzni, hogy kizárt dolognak tartja, meg mutassam meg, hogy mit írt róla, meg vonjuk felelősségre, mert nem igaz, NEKI VISSZAÉLTEK A NEVÉVEL. Meg ő feljelenti.

Az fix tény, hogy valaki nála és az iskolában tanult. Egyébként kizárt, hogy ne emlékezne, mert a doktoriját is nála írta. Na most, én értem, hogy több száz tanulóra nem emlékszik, meg esetleg azt mondja, nem ugrik be. Nem is feszegettem volna... De majdnem elállt a lélegzetem, hogy nekiáll fenyegetőzni, meg felelősségre kell vonni, hogy azt állította egy volt diákja, hogy tanította és ezzel visszaélt a nevével... Meg bocsánat, de ha az illető további dolgaival nem ért egyet, attól még nem az ő felelőssége, hogy 15 éve tanította...

Szerintetek ebből csinál valami kavarodást? Nem akartam keverni. Mondjuk más mondta, hogy egy szemét, de nem is bratyizni akartam, de atyaúristen ki ez... Komolyan gondolta, hogy bemegy a rendőrségre, hogy neki visszaéltek a nevével, mert valaki aki odajárt, azt állította, hogy tanította és vonják felelősségre... Ez kész... Nem a doktori fokozattal és ilyen-olyan elismeréssel osztják az észt...

2021. aug. 23. 18:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Kinevetik a rendőrségen. Nem történt visszaélés. Két ember, te meg a barátod, egy közös ismerősről beszéltetek, aki éppenséggel ez a tanár.
2021. aug. 23. 18:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem visszaélés, szerintem mentális problémái vannak a tanárnak.. Még ha rosszakat is mondtál volna sem lenne visszaélés. Nem posztoltál semmilyen felületre semmilyen a nevét rontó cikket vagy miegyéb, ami valóban gázos lehet..
2021. aug. 23. 19:34
 3/4 anonim ***** válasza:
30%

Ügyfélszolgálaton dolgozom. Ha meglátom, hogy egy ügyfél dr. Akárki, már gyanakszom. Ha ügyvéd is egyben, az a legalja. Nagy általánosságban bolond mind.

Persze vannak kivételek... ismertem is olyat, de valahogy jóval nagyobb arányban vannak köztük a pöffeszkedő, mindenen kötözködő alakok.

2021. aug. 23. 21:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Mi a személyes adat?

[link]

Mi a személyes adattal való visszaélés:

[link]

Tehát egyértelműen nem történt személyes adattal való visszaélés.

Az, hogy mit beszéltetek róla, kettőtök magánügye, ha meg akarja nézni, akkor "levéltitok" megsértését követeli.

[link]

Mivel ki vagy szolgáltatva neki, hiszen tanárod, és be tehet neked, ennek lehet kényszerítő/fenyegető hatása is.

[link]

[link]

Mindenesetre ezeket elég nehéz ok-okozati összefüggésben bizonyítani, és a büntetőfeljelentésre három hónap van.

Az illető beteg.

Feljelenteni nyilván nem fog, viszont számíts arra, hogy nagyon szemét lesz veled.

2021. dec. 5. 06:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!