Hol lehet jelenteni, ha egy influenszer anyuka rendszeresen
elcsalja az általa rendezett nyereményjátékokat?
Nem egyszerűbb,ha csak nem jelentkezel rá mint a többi ember? Előbb utóbb úgyis elfogynak a követői,ha tényleg csak csal.
De ez inkább joghoz tartozik,attól függetlenül,hogy baba pelenka van a dologban.
De az adott platformon ahol streamel,közvetít,hírdet jelentheted,szerintem feljelenteni is lehet csak utána kell nézni ez milyen ügyhöz kapcsolódik.
Csalásnak lehet már bele tartozik a csalás kategóriába is.
2021. aug. 6. 11:56
Milyen felületen hirdeti meg a nyereményjátékot? (FB mondjuk vagy van saját weboldala, amire beregisztrálsz?) Ha a saját oldalán gyűjti be és tárolja az adataidat, akkor kell hogy legyen egy szabályzat, amit elfogadsz a nevezéssel.
Viszont ha valamilyen instás vagy facebookos játékról van szó, akkor tippre még sorsolni se tudna normálisan.
2021. aug. 6. 11:56
Rettentően naív vagy! Sehol, ez csak egy egyszerű reklám, és kattintás vadászat. Jelentsd az agyadnak, hogy hülyeséget csinálsz azzal, hogy követed, likeolod, nyereményjátékokra jelentkezel.
2021. aug. 6. 11:58
Illetve még annyit hozzáfűznék, hogy dolgoztam reklámügynökségnél, multiknak bonyolítottunk le nyereményjátékokat, eddig a 3 év alatt egyszer hívtunk be közjegyzőt a sorsolásra. Viszont ilyenkor se nézett bele a sorsoló programkódjába, simán meg lehetett volna azt is hackelni.
2021. aug. 6. 11:58
5/13 A kérdező kommentje:
Nem volt már kedvem játszani, miután az első játékot láthatóan elcsalta. Biztos naiv vagyok, mert azt gondolom ha valaki abból él, hogy a követői vásárolnak tőle, akkor annyiba azért illene vennie őket, hogy nem köp az arcukba ilyen húzásokkal. A játékokat az instán hirdette meg, szabályzat nem volt. Tehát akkor a megoldás, hogy ne nézzünk oda, akkor megoldódik? Szóvá csak szabad tenni, hogy néhányan milyen gerinctelen módon használják a saját vásárlóikat, vagy nem? Értem én, hogy nem itt fog megoldódni ez, de a "ne nézz oda" nem tudom mire volt legutóbb megoldás
Igazából,az hogy pont egy ismerősét húzta ki a sorsolás alatt még lehet véletlen,főleg ha nem is rendszeresen történt ahogy a kérdésben írtad,hanem csak egyszer ahogy most a válaszban..
Kétlem,hogy egy pelust sajnálna kisorsolni.
2021. aug. 6. 12:27
Plusz,mindenki bejelöli értelem szerűen..követik,hogy tudják mikor van játék.🙄🙄
2021. aug. 6. 12:27
8/13 A kérdező kommentje:
Minden nyereményjátékban barátnői nyernek, nem egyszeri alkalom. Szerintem is furcsa, hogy egy pelenkát is sajnál egy ismeretlen követőtől, de mivel sorsolás sincs, csak random benyögi a nyertesek nevét, így gyanús , hogy nem a véletlen műve
Gazdasági versenyhivatalhoz tartozik az ügy, ott tudsz bejelentést tenni.
2021. aug. 6. 12:31
10/13 anonim válasza:
Inkább töltsd hasznosan azt az időt amit az ilyen nevetséges influencerekre pazarolsz, lehet akkor nem lennél rászorulva ezekre a kamu nyereményjátékokra és nem bosszankodnál miattuk
2021. aug. 6. 12:35
Kapcsolódó kérdések: