Internetes véleménynyilvánításnál le szabad írni például egy ügyintéző nevét?
Egy elég nagy cég ügyfélszolgálatáról szeretnék egy elég tanulságos negatív véleményt leírni, hogy mások ilyesmibe ne fussanak bele. A véleményben az intézkedő ügyfélszolgálatos/szervizes vagy bármilyen ott dolgozó nevét le szabad írni? Google-ön és a Panaszok.com-on szeretném megosztani.
Illetve egy kapott SMS/E-mail tartalmát mennyire szabad szó szerint idézni? Vagy jobban járok, ha teljesen magam fogalmazom meg nevek említése nélkül?
A név személyes adat, de minek írnád le a nevét? Elvégre a céget képviselte, nem saját magát. Írd meg úgy, hogy a cégre panaszkodsz általában.
Az ember nevét meg a cégnek írd meg panaszban, mert konkrét emberre ott lehet panaszt tenni, és velük oszd meg a privát infókat a munkavállalójukról.
Köszi, én is így gondoltam. Csak azért merült fel bennem, hogy leírom a nevét néhány alkalmazottnak, hogy ha valaki kifogja őket, inkább kérjenek mást. De sejtettem, hogy ezt így nem lehet.
A cégnek a panasz már elment, onnan a választ várom.
Az első hozzászóló hülyeséget ír.
Nyugodtan leírhatod a nevét. Véleményt lehet róla nyilvánítani, éppen azért, mert egy cég képviseletében járt el. Az SMS tartalmát is megoszthatod, nem kell, hogy engedélyt adjon rá.
#4 olvasd el a becsületsértés törvényünket. Igaz dolgok állítása is becsületsértés hazánkban, sokan nem tudják. Jobb ezzel nem kísérletezni, főleg hogy a becsületsértés pont a munkára van kihegyezve, ha nem munka akkor meg rágalmazás lenne (ami szintén igaz dolgok állítása is lehet rágalmazás).
Btk 227.
A valóság bizonyítása
229. § (1) A 226-228. §-ban meghatározott bűncselekmény miatt nem büntethető az elkövető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valónak bizonyul.
(2) A valóság bizonyításának akkor van helye, ha a tény állítását, híresztelését, illetve az arra közvetlenül utaló kifejezés használatát a közérdek vagy bárkinek a jogos érdeke indokolta.
227. § (1) Aki a 226. §-ban meghatározottakon kívül mással szemben
a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben vagy
b) nagy nyilvánosság előtt
a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
----------------
Az illető neve mióta alkalmas becsület csorbítására?
Ha én kihívom kovács lajos vízvezeték szerelőt és az kontár munkát végez nálam, kárt okoz, akkor én nem mondhatom el a barátaimnak, ismerőseimnek, hogy kovács lajos szar munkát végzett?
Te egy idióta, tanulatlan, tudatlan ember vagy, aki kárt okoz azzal, hogy félrevezeti a kérdezőket a maga személyes hülyeségével, képzelgésével, jogi ügyekben való kontárkodásával.
"Ha én kihívom kovács lajos vízvezeték szerelőt"
De akkor ő nyújtja a szolgáltatást. Az ügyfélszolgálat esetében a cég nyújtja a szolgáltatást, vagyis az ügyfélszolgálat minőségével kapcsolatban a céget kell kritizálni, és az az ő dolguk, hogy ebből milyen személyes konzekvenciákat vonnak le.
Amikor ügyfélszolgálatra megyek, akkor nem úgy megyek, hogy Kovács János ügyfélszolgálatoshoz megyek, hanem a cég ügyfélszolgálatára megyek, és ahhoz az ügyintézőhöz, akinél sorra kerül. Szolgáltatást veszek igénybe, ami az ügyfélszolgálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!