Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi történik, ha valakitől...

Mi történik, ha valakitől elveszik az állampolgárságát?

Figyelt kérdés

nem a jobbikos dologra gondolok, de ez emlékeztetett arra, hogy régen gondolkodtam, hogy ha van olyan jogilag, hogy elviszik vlakinek az állampolgárságát, akkor azzal mi van?hogy utazik? hol élhet? hogy telepedik le bárhova? a mondjuk kitiltott országban nem dolgozhat, de akkro más országba hogy lép be fizikailag? menekült státuszt kell kérnie vagy mi?

szoval van erre bármilyen példa? esetleg van olyan site amelyik ilyen témával foglalkozik?

2010. aug. 28. 22:32
 1/10 anonim ***** válasza:
75%

Olyan nincsen, hogy egy ember egyetlen országnak sem állampolgára. A Mo-on született romáktól a magyar állampolgárságot nem lehet megvonni soha.

Szal kérdésedre válaszolva vhova mindenkinek tartoznia kell.

2010. aug. 28. 22:45
 2/10 anonim ***** válasza:
79%
Általában olyanoktól veszik el az állampolgárságot,aki már nem él az adott országban.Amíg nem kap máshol állampolgárságot,addig hontalan. Többnyire politikai okokból kerül erre sor.
2010. aug. 28. 22:57
 3/10 anonim ***** válasza:
68%

Én humanista vagyok! Ha elvesszük az állampolgárságot a cigányoktól akkor biztosítanunk kell nekik egy másik országot! Nem hagyhatjuk, h embertársaink szegregálva, kitaszítva éljenek, alsóbbrendűnek bélyegezve az emberek között!!

Mivel a Föld 2/3-át lakatlan és nemzetközi, senkihez nem tartozó óceán borítja, javaslom, hogy jelöljünk ki nekik egy darab óceánt országként. Odaszállítjuk őket a hajóval, és aztán ugorhatnak a vízbe. A cigány el kell ismerni, nagyon szívós fajta. Megtanul úszni, sőt, lélegezni is víz alatt. Amelyik meg nem, hát az kiszelektálódik. De ezt senki sem vetheti, nekünk, humanistáknak a szemére, hisz ezzel is a cigányságot segítjük. Ha a gyenge kihullik, azzal csak erősebb lesz a népük! Országot a cigányoknak a Csendes-Óceán közepén!!!!!

2010. aug. 28. 22:57
 4/10 anonim ***** válasza:
Hontalan lesz! Van olyan prszag pl: Ausztralia ahol emberiseg elleni buntett vagy haborus bunosoktol megvonjak ahogy Zentaitol is akartak (az ugy meg nincs teljesen lezarva) es van egy csomo orszag ahol szerzett allampolgarsagot akkor vonjak meg ha kiderult, hogy az illeto hazudott a bevandorlaskor vagy az allampolgarsag megkeresekor mondjuk ilyen nagyon nagyon keves van!
2010. aug. 29. 00:35
 5/10 anonim ***** válasza:

a magyar jog szerint még büntetésképpen se lehet valakitől megvonni az állampolgárságát

(az egy dolog, hogy én speciel még örülnék is neki, na de ez más kérdés már ...)

2010. aug. 29. 04:48
 6/10 anonim ***** válasza:

"Olyan nincsen, hogy egy ember egyetlen országnak sem állampolgára."

Ezt meg honnan vetted? Hogy a rákba ne lenne!

Voltak államok amelyek megszűntek. Ha azok állampolgára nem kért utána máshova állampolgárságot, akkor hontalan. A nejem nagynénje is ilyen.

"hogy utazik? hol élhet? hogy telepedik le bárhova?"

Ezek nem állampolgárságtól függő dolgok.

Sok külföldi él Magyarországon is (pl. erdélyi-Román állampolgár) akik utazhatnak és élhetnek Magyarországon annak ellenére, hogy nem Magyar állampolgárok.

Hontalanoknak az az ország ad ki útlevelet, amelyikben letelepedtek.

15 millióra teszik a hontalanok számát a világban. Főleg háborúk után fordul elő.

2010. aug. 29. 10:27
 7/10 A kérdező kommentje:
utolsó: márhogynefügene össze????? és milyen útlevéllel uitazik? hogy lépi át a határokat? h aletartotztatják, kivel veszik fel a kapcsolatot, ha esetleg ki akarják utasítani. összefügg az állampolgárság és az utazás
2010. aug. 29. 10:43
 8/10 A kérdező kommentje:
kiegészítésként a kérdésem, hogy írtad ehol letelepedik, ezekeszerint ha elveszik az állampolgárságodat, bárhiva utazhatsz, mert ott majd letelepedsz, és kapsz útlevelet? ez nekem nem logikus. egy repülőre sem szállhatsz fel útlevél nélkül. És a letelepedéshez engedély kell. azut mi alapján adják ki, ha azt sem tudják, hogy szzomáliai vagy magyar esetleg ausztrál vagy
2010. aug. 29. 10:45
 9/10 anonim ***** válasza:

114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet:

"...vízummentes beutazásra és három hónapot meg nem haladó tartózkodásra jogosult az a menekültként vagy hontalanként elismert harmadik országbeli állampolgár..."

101/1998. (V. 22.) Korm. rendelet szerint:

"a hontalan úti okmánya iránti kérelmet a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal kérelmező lakóhelye vagy — hontalan esetében — tartózkodási helye szerint illetékes területi szervénél ... nyújthatja be."

2010. aug. 29. 13:27
 10/10 A kérdező kommentje:
tudom, hogy nem fejeztem ki magam érthetően, bár az eddigi válaszokat is köszönöm. engem a legvalószínűbb senario érdekelne. Értem h magyaro területáén 3 hó ig lehet valaki, de mi van utána, az talán nem, élertszerű, hogy 3 havonta valaki odébbáll. ahogy az sem életszerű, hogy mondjuk vlaaki szerbiából átjut a határon papírok néklül. mert persze tud itt maradni 3 hónapig, de hogy jut át a határokon? és ha mondjuk nincs állampolgárságod, van e olyan ország, ahova forduélhatsz, hogy adjon egyet?
2010. aug. 29. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!