Mi történik, ha valakitől elveszik az állampolgárságát?
nem a jobbikos dologra gondolok, de ez emlékeztetett arra, hogy régen gondolkodtam, hogy ha van olyan jogilag, hogy elviszik vlakinek az állampolgárságát, akkor azzal mi van?hogy utazik? hol élhet? hogy telepedik le bárhova? a mondjuk kitiltott országban nem dolgozhat, de akkro más országba hogy lép be fizikailag? menekült státuszt kell kérnie vagy mi?
szoval van erre bármilyen példa? esetleg van olyan site amelyik ilyen témával foglalkozik?
Olyan nincsen, hogy egy ember egyetlen országnak sem állampolgára. A Mo-on született romáktól a magyar állampolgárságot nem lehet megvonni soha.
Szal kérdésedre válaszolva vhova mindenkinek tartoznia kell.
Én humanista vagyok! Ha elvesszük az állampolgárságot a cigányoktól akkor biztosítanunk kell nekik egy másik országot! Nem hagyhatjuk, h embertársaink szegregálva, kitaszítva éljenek, alsóbbrendűnek bélyegezve az emberek között!!
Mivel a Föld 2/3-át lakatlan és nemzetközi, senkihez nem tartozó óceán borítja, javaslom, hogy jelöljünk ki nekik egy darab óceánt országként. Odaszállítjuk őket a hajóval, és aztán ugorhatnak a vízbe. A cigány el kell ismerni, nagyon szívós fajta. Megtanul úszni, sőt, lélegezni is víz alatt. Amelyik meg nem, hát az kiszelektálódik. De ezt senki sem vetheti, nekünk, humanistáknak a szemére, hisz ezzel is a cigányságot segítjük. Ha a gyenge kihullik, azzal csak erősebb lesz a népük! Országot a cigányoknak a Csendes-Óceán közepén!!!!!
a magyar jog szerint még büntetésképpen se lehet valakitől megvonni az állampolgárságát
(az egy dolog, hogy én speciel még örülnék is neki, na de ez más kérdés már ...)
"Olyan nincsen, hogy egy ember egyetlen országnak sem állampolgára."
Ezt meg honnan vetted? Hogy a rákba ne lenne!
Voltak államok amelyek megszűntek. Ha azok állampolgára nem kért utána máshova állampolgárságot, akkor hontalan. A nejem nagynénje is ilyen.
"hogy utazik? hol élhet? hogy telepedik le bárhova?"
Ezek nem állampolgárságtól függő dolgok.
Sok külföldi él Magyarországon is (pl. erdélyi-Román állampolgár) akik utazhatnak és élhetnek Magyarországon annak ellenére, hogy nem Magyar állampolgárok.
Hontalanoknak az az ország ad ki útlevelet, amelyikben letelepedtek.
15 millióra teszik a hontalanok számát a világban. Főleg háborúk után fordul elő.
114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet:
"...vízummentes beutazásra és három hónapot meg nem haladó tartózkodásra jogosult az a menekültként vagy hontalanként elismert harmadik országbeli állampolgár..."
101/1998. (V. 22.) Korm. rendelet szerint:
"a hontalan úti okmánya iránti kérelmet a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal kérelmező lakóhelye vagy — hontalan esetében — tartózkodási helye szerint illetékes területi szervénél ... nyújthatja be."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!