Jogos az önkormányzat részéről?
Figyelt kérdés
Sziasztok.lehet nem jó helyre írom a kérdésem, sőt biztos.olyan kérdésem lenne ,hogy adott egy ház szomszédos hátsó telekkel. a hátsó telek önkormányzati tulajdonban van, ők önhatalmúlag eldöntötték, hogy a kerítés ki kell cserélni,tervet csinaltatnak kiválasztották a kivitelező mindent, és annyit közöltek hogy 100e nagyságrendű összeget kell fizetni nekünk.ez lehetséges így szabályos? Nem tudunk kihez fordulni sajnos .2021. aug. 2. 16:22
1/9 anonim válasza:
Elvileg nektek semmi közötök a szomszéd ház kerítéséhez. Az meg már megszünt, hoyg a telek bizonyos határain megszabott, hogy ki közeles kerítést csináltatni, de amíg érvényben volt, akkor is az döntötte el, hogy milyet, akire tartozott, a másik félnek nem volt beleszólása. Ha nem tetszett neki az, ami volt, akkor a saját területén csinálhatott másikat a meglévö mellé.
Szerintem keress meg egy ügyvédet, aki megfeleö infókat ad éssegít tisztázni az ügyet.
2/9 A kérdező kommentje:
O köszönöm szépen igazából azt mondják a nekem hátsó telek ami felőle van az közös...holnap lehet megpróbálok bejutni egy ügyvédhez.
2021. aug. 2. 16:51
3/9 anonim válasza:
Mindenképpen menj ügyvédhez. Ez nem így megy ahogy az önkormányzat gondolja.
4/9 anonim válasza:
az utcafronti a tiéd
a szomszédokkal meg meg kell egyezni
nem úgy meg, hogy csak úgy odaböfög a polgármester hogy 100ezer lesz Manyikanéni, holnap tessék befizetni...
5/9 A kérdező kommentje:
Sajnos konkrétan pont ezt tette mert ő már megegyezett velük...ennyi lesz jó indulattal... és azt mondja akárhogy de be fogja hajtani☹️ sőt postán mint egy szórólap olyan papirban közölte hogy majd mondja az összeget 😂
2021. aug. 2. 17:53
6/9 anonim válasza:
Az ilyenekkel nem kell foglalkozni, hiába polgármester, azért erre akkor sincs joga.
7/9 anonim válasza:
Aláírtatok erről bármit is, hogy megegyeztetek? Ennyi erővel ha én csinálok egy aranytégla kerítést, és aztán benyújtom az ezercsilliárdos számlát a szomszédnak, akkor neki fizetnie kellene, mert én ezt találtam ki?!
8/9 A kérdező kommentje:
Nem írtunk alá semmit ,most az az új verzió hogy ő csinaltatja meg a és azáltal mi lemondunk a kerítés tulajdoni jogunkrol
2021. okt. 5. 12:44
9/9 anonim válasza:
Azért én a helyedben megnézetném a terveket, és ha tetszik, akkor hozzájárulnék, amennyiben a költséget teljes mértékben ők állják. Természetesen akkor az ő tulajdonukban lesz a kerítés, de a tulajdonjogot akkor sem gyakorolhatják a ti sérelmetekre. A tulajdonosnak kötelessége a kerítést karbantartani. Hogy milyen jogai lennének, arról gőzöm sincsen. Hacsak nem arra pakolhatja ki az orbánista plakátot, de az még nekik se célszerű, hiszen nem annyira látszik. Mindenesetre most még úgy gondolom, van valami beleszólási jogotok, később nem lesz változtatási jogotok, ha belementek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!