Ha a Bukkben (nem az en tulajdonom) ismerek egy helyet, ahol no psilocibin tartalmu gomba, tehat nem birtoklom a gombat, viszont jarok gondozni, meglocsolom es mondjuk ugy szaporitom ott, akkor az torvenyellenes?

Erdekes, koszi.
Es ha eszek belole, majd azt mondom nem tudtam milyen fajta ezert kiprobaltam?
Ha olyan szert fogyasztunk amirol azt allitjuk hogy a szer bevetele elott meg kozben es utana nem tudtam hogy milyen szer, az torvenyellenes?

Erröl fogalmam sincs, de nem túl értelmes ötlet, komoly bajod lehet belöle.
De ha gombamérgezést kapsz, azért nem jár büntetés, a gombákat meg nem vagy köteles ismerni.

Torveny nem ismerete nem mentesit ...
Ezzel az erovel mindenki a szomszednal novesztene a hallucinogen novenyeket, mert a szomszed kertje mindig zoldebb :)
A torvenyt ismerem, de a gombat nem.
Ha tegyuk fel es parasztember megy a Bukkben, setal, majd belekostol egy ilyen gombaba, estere rosszul lesz, szomszed kihivja a mentosoket es ott kiderul hogy psilocibin tartalmu szubsztancia van benne.
Akkor most mehet is a dutyiba?
Pedig tudja o is hogy drogokat torvenyellenes fogyasztani, csak amit bevitt a szervezetebe arrol nem tudott hogy mi az.

Egyetlen paraszt sem eszik meg oylasmit, amit nem ismer, föleg gombát nem.
De ha netán mérgezést kapna, attól még nem büntetik meg.

#2 "De ha gombamérgezést kapsz, azért nem jár büntetés,"
De bizony, jár!
Gyomorpanaszok, hányás, hasmenés, láz, májkárosodás, májmegnagyobbodás, sárgaság, gyomor- és bélvérzés, öntudatzavar, kóma,
jelentősen károsodhat a vese is a vese sejtek roncsolódása miatt. Paraszimpatikus idegrendszeri tünetek: izzadás, remegés, hasgörcs, nyáladzás, könnyezés, lassuló pulzus, beszűkülő pupilla, vérnyomás csökkenés, kialakulhat légszomj és látászavar, a mérgezés a dózistól függően akár halálos is lehet.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!