Meddig nem kell fizetnem TB-t?

Szerintem itt nem él a 45 napos passzív jogviszony
Nekem sem élt, amikor lejárt az állam általi ingyenes tb, újra kellett napra pontosan hosszabbíttatni.
MIvel neked júli 7-én lejárt, majdnem 1 hónapja már, azért az nem lesz olyan "apró". Ha az 1000 forintot meghaladja, akkor már be kell fizetni. Mivel lejárt júli 7-én, ezért júli 8-tól kezdve 24 nap. 24×270= 6.480 ft lenne már fizetendő, ezt már be kell fizetni, ez már azért nem "apró"

45 nap akkor van, ha munkaviszony megszűnése miatt nincs fizetve, ha minimum 45 nap munkaviszony volt előtte.
Fizetned kell és behajtják, ha nem teszed

ELvileg már a NEAK és a NAV között automatikus adatszolgáltatás van - azt ne részletezzük inkább, hogy egy kalap sz@rt nem ér -, ha látják hogy nincs semmilyen módon biztosításod, automatikusan előírják, és küldik az értesítést is, csekket is
Küldeni fogják már automatikusan, de az jóval több időbe telik majd, mire szerintem fizetned kéne, úgyhogy jobban jársz ha bemész, vagy ÁNYK-ba CSEKK nyomin megigényled :) Vagy bemész és adják azonnal..

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!