Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet-e rendőrségi feljelentés...

H4n1 kérdése:

Lehet-e rendőrségi feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen az alábbi ügyben vagy már elévült?

Figyelt kérdés
Apám 6 éve meghalt. Az ápolásával megbízott személy nemrég megkeresett, hogy nem tudja beváltani azokat a bemutatóra szóló kincstárjegyeket, amiket apámtól ajándékba kapott, mert apám még életében közjegyzőnél sorszám alapján érvénytelenítette őket. Az érvénytelenített papírokról tudtam, de arról nem, hogy ezek fizikailag az ápolással megbízott személynél vannak.

#elévülés #közjegyző #rendőrségi feljelentés #ápoással megbízott személy
2021. aug. 1. 09:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Apád miért érvényteleníttette? Nem azért, mert "eltűntek"?

Ennek, mint örökös utánanézhetsz.

Mivel bizonyítod, hogy megjelent nálad és a kincstárjegyeket megmutatta neked? Ezt csak azért kérdezem, mert ha feljelented és sáros, akkor le fogja tagadni.

Végül is nem lett az övé a pénz, apád töröltette.

Ha valóban neki ajándékozta, hol az ajándékozási szerződés, írásos dokumentum? Hogy lehet, hogy apád nem szólt neked, hogy az ápolójának szánédkozik ajándékozni, és te majd ne keresd? Sötét ügy.

Fordulj ügyvédhez.

2021. aug. 1. 09:25
 2/4 anonim ***** válasza:

1-es vagyok.

Vigyázni kell ezekkel az "ápolói hálózatokkal". Komoly ingatlan maffia állhat némelyik mögött. [link]

2021. aug. 1. 09:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem értem ki akar kit feljelenteni.

Az érvénytelenített kötvények helyett kapott apád újat, azt megörökölted, felvetted, nem?

2021. aug. 1. 09:32
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne a feljelentés alapja? Kár végül ért? Vagy apád időben észrevette, érvénytelenített a kötvényeket, és ezzel a kár megszűnt?
2021. aug. 1. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!