Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a rendőrség már lezárta a...

Ha a rendőrség már lezárta a nyomozást onnantól mennyi idő mire kapok valami értesítést arról, hogy az ügyészség vádat emel-e vagy sem?

Figyelt kérdés
A nyomozás során a nyomozó nő 5 hónappal ezelőtt kért utoljára tőlem dokumentumokat, előtte pedig előző év tavaszán voltam bent kihallgatáson. Már azt hittem a kihallgatás során tisztáztam magam, de a legutóbbi dokumentum bekérések és azok lecsekkolása után már azt feltételezem biztosan végeztek a nyomozással és továbbították az ügyet az ügyészség felé (akármilyen javaslattal is..) Mennyit szoktak ezek után az ügyészségen ülni egy anyagon?

2021. júl. 31. 18:30
 1/8 anonim ***** válasza:
61%
Mit érdekel ez téged? Majd kapsz levelet.
2021. júl. 31. 19:12
 2/8 A kérdező kommentje:
Ha van vonatkozó információd akkor azt kérlek ne tartsd magadban, köszi!
2021. júl. 31. 19:42
 3/8 Fsms ***** válasza:
66%

Valószínűleg az ügyészség visszaküldte a nyomozati anyagot pontosításra, vagy ha van sértett, akkor pl. A sértett megfellebbezte az elutasító döntést.

Tehát akár egy év is lehet amire kiderül valami.

2021. júl. 31. 20:00
 4/8 A kérdező kommentje:

Ez olyan ügy ahol nincs sértett. Arról kellene kapnom valami értesítést, ha már a rendőrség végzett a nyomozásról? Vagy várnom kell az ügyészségre?

Amúgy igen, a nyomozó azt mondta 5 hónapja, hogy ő már lezárta volna, de az ügyész még nem engedte, tehát itt az lehet, amit írtál "az ügyészség visszaküldte a nyomozati anyagot pontosításra".

2021. júl. 31. 21:05
 5/8 anonim válasza:
79%
Kedved kérdező a rendőrségnek jelen esetben 1 hónapja lenne lezárni az ügyet nekem két ügyem volt egyszer a telomat lopták másodszor a biciklimet és 1 hónap után mind 2 ügyet lezárták önkéntes polgárőrként jogszabályokból levizsgázva azt tudom mondani amit mindenki más az ügyészség ül rajta sokat légy türelmes
2021. szept. 14. 13:32
 6/8 A kérdező kommentje:
De ha a rendőrség lezárta a nyomozást és átadta az ügyészségnek az anyagoz arról nem kellene kapnom egy hivatalos értesítést?
2021. szept. 28. 22:03
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem kéne kapnod semmit.
2021. szept. 29. 02:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Azért rákérdeznék, hogy ez 100% vagy csak feltételezés? Azért kérdezem, mert jogi fórumon nem ezt olvastam.
2021. szept. 30. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!