Ha kirándulást szervezek hol a határ mi dönti el, hogy kell e hozzá vállalkozás, rendezvényszervezői vagy egyébb ismeret vagy nem ?

Nem egyértelmű válaszvonal még a pénzszedés sem!
Hiszen baráti társaságban is gyakran szervezünk kirándulást (többnapost is), amikor egyvalaki intézi a foglalásokat, jegyvásárlást. És akkor ő beszedi a pénzt, és kifizeti.
A választóvonal az, hogy nyilvánosan hirdeted, és haszonnal csinálod-e.... Ha igen, akkor vállalkozásban lehet csinálni. Azt sajnos nem tudom, hogy ehhez szakképzettség szükséges-e....

Bármiből bevételed van (kivételek azért vannak, pl. használt árueladás
x évi forintig), azután adózni kell.
Ha kirándulás szervező (vagy bármi más)vagy, számlát kell adnod, ahhoz már vállalkozás kell, nincs kérdés.
Hogy milyen ismeret, végzettség igazolás kell, azt nem tudom.

1) ez eleve nem bűncselekmény, hanem legfeljebb szabálysértés.
2) pont nem a "kiskapukra" kérdeztél rá, hanem a legális lehetőségekre.
Most ne akarj kibújni a válasz alól... Vagy pedig akkor minek írtad ki a kérdést, ha nem akarsz használható választ..????

Mondok még egy példát: iskolai sítábor.
Itt sincs senkinek rendezvényszervezői végzettsége, sőt....! a "profit" tkp. az, hogy a 30-40 diák annyival többet fizet, hogy a kísérő tanár összes költségét kifizetik. Szerintem teljesen korrekt.
Mégsincs ott a NAV... Pedig ilyen minden iskolában van szinte....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!