Megkaptam még áprilisban mind a 2 sputnik oltásomat. Ha kérek harmadiknak egy pfizert, azzal "EU kompatibilis" lesz az oltási igazolásom? vagy a pfizerből is kéne mind2 ahhoz h visszakapjam a szabadságom?
"így nem lehet tudni, hogy egyes ország hogy kezelik a keleti + nyugati vakcina kombót."
Szerintem lehet tudni. Mivel a Szputnik Europában nem kapott "hatékony oltás" minősítést, ezért amíg ez meg nem történik, a Szputnyikot úgy tekintik, mintha nem is kapott volna a páciens semmit.
Nem akarlak elszomorítani, de Ujhelyi István 1 a 705 EP képviselő közül. És megpróbál megváltoztatni egy kidolgozott javaslatot egy olyan módosítással, ami csak egyetlen országnak kedvező. Ráadásul egy olyannak, amelyik (hála vezetőinknek) mostanában nem túl népszerű. És ami gyógyszerhasználati elvet sért.
És a Bizottság szóvivője kapásból lelombozta:
"... van egy javaslatuk, amiben kitérnek a vakcinamixekre, de nem szabályozzák külön az Európai Gyógyszerügynökség által javasolt és a szervezet jóváhagyásával még nem rendelkező vakcinákat."
ez sajnos igaz, az EUnak semmi érdeke, hogy magyarországgal szemben bármennyire is méltányosan járjon el (szomorú, hogy ennek a lakosság issza meg a levét, mint általában mindig) függetlenül ettől, ha még így se engedik az utazást, az a teljes beismerése annak, hogy egyszerűen az a gond, hogy orosz és kínai gyátmányú a vakcina amit egyesek kaptak, és nem európai / amerikai. Az meg h gyógyszerhasználati elvet sért, nem igaz, ki lett adva h nemzeti hatáskörben mindenki azt engedélyez amit akar, sose volt kötelező EMA engedélyt kérni. Az orosz oltásról meg csak annyit, hogy mostmár nem egy szaklap ír róla elismerően, és az orosznál átláthatóbb országok nagymintás statisztikái szerint is mellékhatások nélkül működik.
Nagy EU barát vagyok, de ez most egy kicsit zavar. (Meg az is h egyszer hagyom magam h Viktor bevezessen a labirintusába, akkoris pórul járok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!