Nekem 2021.06.16-tal járt le a jogosítványom. Ha jól tudom most már úgy adják, hogy maxiumu 10 év, de legkésőbb születésnapomig lenne érvényes, ami nekem szeptember.
Tehát ha most megújítanám alig 9 év 2 hónapig lenne érvényes. Viszont ugye most 10 hónappal tovább érvényes a jogsi kormányrendelet alapján:
Tehát elhúzthatom szeptember utánig a megújítást, és akkor tovább lenne érvényes a jogsim és a rendőr se szól érte, mert lejárt már?
Röviden: Ha most megcsináltatom 2030.09-ig lesz érvényes a jogsim (akkor van születésnapom ugye)
Ha kivárom ezt a 10 hónapot legalább októberig, akkor pedig 2031.09-ig lesz érvényes.
2021. júl. 22. 17:00
1/10 anonim válasza:
Nyugodtan elhúzhatod akár jövő márciusig.
2021. júl. 22. 17:07
2/10 anonim válasza:
elhúzhatod
2021. júl. 22. 17:09
3/10 anonim válasza:
Jelenleg a veszélyhelyzet miatt szept 30 + 60 nap, amíg érvényesek a lejárt okmányok. Tehát november 1-ig mindenképpen tudod használni a lejárt jogsit. Ha a szülinapod után hosszabbítod, akkor az van, amit írtál.
Illetve nem attól függ, hogy mikor mész az okmányirodába, hanem hogy a dokihoz mikor mész, oda kell a szülinapod után menni. Ez fontos!
2021. júl. 22. 17:17
4/10 A kérdező kommentje:
Lejárattól 10 hónapig érvényes az új rendelet szerint, nem vészhelyzet vége+ 60 nap, raktam be linket.
A válaszokat köszönöm.
2021. júl. 22. 17:20
5/10 anonim válasza:
Elhúzhatód, DE ugyan az érvényes erre is, mint a lejárt forgalmira. Itthon elfogadják a rendelet miatt. De, ha külföldön akarsz vezetni, ott nem fogja érdekelni a helyi rendőrt, hogy a magyar kormány milyen rendeletet hozott, csak azt nézi, hogy érvényes-e a rajta szereplő dátum alapján.
2021. júl. 22. 17:21
6/10 anonim válasza:
#3 vagyok, ok, akkor még tovább jó. De teljesen mindegy, hogy a 10 hónapon belül mikor mész, ha idén a szülinapod után intézed.
2021. júl. 22. 17:22
7/10 anonim válasza:
#5: Egységes uniós rendelkezés a +10 hónap, úgyhogy EU-n belül elfogadják.
2021. júl. 22. 17:28
8/10 anonim válasza:
Egy februári EMMI rendelet már lehetővé teszi az orvosnak, hogy a születésnapig kitolja az egészségügyi érvényességet. Így megoldódik a probléma. Mégis tudok esetről, amikor a rendőrök 72 órára elzártak és jogosítvány bevonást alkalmaztak júniusban, egy májusban lejárt jogosítvánnyal közlekedő ellen, egy megyeszékhelyen.
2021. aug. 1. 10:47
9/10 A kérdező kommentje:
Utolsó az kamu, a veszélyhelyzet miatt tovább érvényesek az okmányok, kormányrendelet van róla. Pont a héten állítottak meg (előtte 10 évig egyszer se), oda adtam, mondták lejárt, de nem gond mert a veszélyhezet miatt érvényes. Vissza adták aztán elköszöntek.
2021. aug. 1. 12:23
10/10 anonim válasza:
9/9 Egyáltalán nem kamu, megtörtént eset. Az illető azóta sem kapta vissza a jogosítványát, több mint egy hónapja. Úgy látszik nem minden rendőrség volt felkészítve ilyen esetekre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!