Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan tudnék megszabadulni 5...

Hogyan tudnék megszabadulni 5 éve megörökölt külterületi szántó művelési ágú ingatlantól - amelyet művelni nem tudok /idős /,gondot okoz,eladni nem lehet ?Az állam csak akkor venné át ha hasznot hozó lenne...engem pedig köteleznének a megművelésére..

Figyelt kérdés

#ingatlanról ingyenesen lemondás
2021. júl. 19. 16:18
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Hogy-hogy nem lehet eladni?

És bérbe adni esetleg lehet?

2021. júl. 19. 16:27
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
El lehet adni, te vagy a tulajdonosa (több tulajdonos esetén ha osztatlan közös tulajdon, akkor minden tulajdonostárs szándéka és jelenléte, aláírása szüksége a szerződéshez). Nem kell az államnak adni, bárki megveheti, meg kell hirdetni. Ha ismertek a szomszédok akkord érdemes őket körbekérdezni, mivel elővásárlási joguk van. A szerződést a helyi önkormányzatnál 60 napra ki kell függeszteni, és ha jelentkezik elővásárlásra jogosult, akkor ő lép a vevő helyébe (ha nem elővásárlási vevővel lesz kötve az adásvételi).
2021. júl. 19. 16:52
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Nekem is van egy ilyen orokolt foldem valahol (30 ev utan talalt meg a kozhegyzo) ... kifizettem mindenfele illeteket ... van papirom egy foldrol ... de valojaban azt sem tudom hol van :)))

Majd foglalkozom a dologgal ha 30 ev mulva ujra megtalalnak :D

2021. júl. 19. 18:41
 4/8 anonim ***** válasza:
60%
Odamesz a helyi ingatlanoshoz, atbeszeled vele a dolgot es ha tetszik amit hallottal, akkor megbizod a terulet eladasaval.
2021. júl. 19. 18:43
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Koteleznek a megmuvelesere? Mond ra, hogy mehlegelo - Karacsonynak bejott :)
2021. júl. 19. 18:44
 6/8 anonim ***** válasza:
80%

#3: majd ha kapod a földvédelmi bírságot mert nem műveled, és nem takarítod le a parlagfüvet, gyorsan elkezd érdekelni a helyzete.

Ha máshogy nem megy, áron alul kell hirdetni.

2021. júl. 19. 18:48
 7/8 mindentudó99 ***** válasza:
75%
Miért nem lehet eladni? Mekkora darab?
2021. júl. 19. 19:49
 8/8 anonim ***** válasza:
60%

Hirdetni kell, mindenfelé, megállás nélkül, áron alul. Valaki majdcsak lát benne fantáziát.

Nem tudom, mekkora, milyen helyen van. Nekem van egy külterületi zártkertem, ami csak a nevében zárt, valójában nyitott, mindenféle kisebb-nagyobb vad jár be. Ott a telkek legalább 3/4-e bozótos, mert a téesz megszűnte után a nem magántulajdonú, hanem bérelt részeket kiosztották a téesz hitelezői közt, ők meg azt se tudják, hogy hol van a földjük, sok tulajdonos már meg is halt azóta, és nem lett az örökösére átíratva, szóval egy nagy dzsumbuj az egész vidék, ahol elterjedt az őz meg a vaddisznó. De még ott is előfordul, hogy vesznek üres telket, pl. egy illető megvett egymás mellett vagy 5-öt, kitakarította, és szőlőt telepített.

2021. júl. 20. 07:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!