Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » MI van ha munkáltatói levelet...

MI van ha munkáltatói levelet nem a munkáltatói jogok gyakorlója küld, hanem egy XY akárki akiről azt se tudom ki?

Figyelt kérdés

Kaptam a munkáltatómtól egy levelet, postai tértivevényes úton, nagyon „ijesztő“ és hivatalos hangvétellel.

Melyben felszólítanak egy X elmulasztott feladat elvégzésére, mert ha nem csinálom meg határidőre annak munkajogi következményei lesznek.

Nem is ez a lényeg (már meg is csináltam)

Hanem az a lényeg, a levél alján ez szerepel:

XY aláírás (idézem ) mint az Ön JELENLEGI munkáltatója

Na most nekem van egy munkaszerződésem. Abban le van írva , hogy ki gyakorolja a munkáltatói jogokat név szerint (X cég, a munkáltatói jogok gyakorlója Kiss Pista)

És ott van a levél alján egy „valaki“ akiről én nem tudom hogy kicsoda.

Ő nem az én munkáltatóm. A szerződésem szerint nem az,és nem kaptam értesítést, hogy változás lett volna a munkáltatói jogok gyakorlójában. Sem szóban sem írásban.

Most akkor ez a levél az én munkáltatómtól jött (így vegyem számításba) vagy csak egy gyenge átgondolatlan üres próbálkozás a cég részéről hogy bizonyos dolgokat „szétkenjen“?

2021. júl. 16. 13:08
 1/6 anonim ***** válasza:
A helyedben utána érdeklődnék, oda vagy-e bejelentve, ahova szerinted vagy.
2021. júl. 16. 14:10
 2/6 A kérdező kommentje:

Annak már utánajártam. Oda.

Ráadásul a céginfós ellenőrzésen is túlvagyok. A cég ügyvezetője a naprakész Opten adatok szerint az , aki eddig is volt.

2021. júl. 16. 14:14
 3/6 A kérdező kommentje:

mert a munkáltatói jogok átruházhatóak, de erről én mint alkalmazott értesítést kell kapjak, mert jogom van tudni, voltaképp ki a főnököm.

Most ha ez az XY odajön hozzám és utasítást ad valamire, meg kell-e egyáltalán csináljam? Hát ha nem főnököm, akkor miért kéne.

És én nem kaptam tájékoztatást róla hogy a főnököm lenne.

2021. júl. 16. 14:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Tulajdonosváltás volt az alapítványi iskolában.
2021. júl. 16. 14:26
 5/6 A kérdező kommentje:

"Tulajdonosváltás volt "

Bármi lehetett, de erről az alkalmazottak írásos értesítést kellett volna kapjanak, hiszen a munkáltatói jogok gyakorlója szerződésben rögzített

- ráadásul a naprakész Opten adatok szerint semmiféle változás nem történt. és én annak hiszek, amit a cégbíróság felé jelent a cég magáról és nem annak itt helyben melyik f****szkalap mit hazudik.

2021. júl. 16. 14:29
 6/6 anonim ***** válasza:
A főnöködet miért nem kérdezted meg?
2021. júl. 17. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!