Mit tegyek ha eljárás indult ellenem a repülőtéren, mert illegális az orvosságom?
Figyelt kérdés
Szenvedek ADHD-ban, emiatt orvosi utasításra magammal hoztam az orvosságaimat aminek tartalma volt amfetamin 50mg, mutattam orvosi javallatot de átszállítottak rendőri zárdába, napi 1.5 szem adagom van. Idén szereztem meg a középiskolai diplomámat. Nem születtem magyarországban, de kettős állampolgársággal rendelkezem. Akartam maradni szilveszter után, tanulni a nyelvet. Januárig van 6 hónap, ezért hoztam 3 üveg 50mgos mydayis, nemudtam illegális behozni, németországban használtam attentin, azthittem van szabályozás union belül. 2 napot zártak be majd a vádló nem kért tárgyalást, hazamehettem de eljárás indult. Olvastam magyar oldalt hogy van mennyiséghatár, ez dextroamphetamine 15g, jelentős mennyiség alsó határa 10g, ez azt jelenti hogy orvosságaim miatt akár küldhetnek börtönbe is? A tárgyalás fiatalkorú ellen indult, 17 éves vagyok. Amerikai rezidenciám van, amerikai azonosítóval, szeretnék jelentkezni kollégiumba vissza otthon, mennyi idő egy hasonló eljárás és elhagyhatom az országot? Jelenleg a rendőrség aztmondta számithatok 0-5év de várok a toxicological vizsgálatra hogy mekkora mennyiségben volt benne. Mint egy bűnözővel úgy bántak, átnézték a házat akihez jöttem és kijött a gyermekfelügyelet. Ha ténylegesen jelentős volt a mennyiség akkor leleszek tartóztatva? Nagyszüleim akik itt laknak nem értik, holnap megyünk jogászhoz hogy legyen ő megbízva2021. júl. 16. 00:36
1/3 anonim válasza:
Biztos nem küldenek ilyenért börtönbe, emiatt ne izgulj. Sajnálom, hogy a különböző országok eltérő szabályai miatt ilyen kellemetlen helyzetbe kerültél. A jogász majd biztosan segít, és elmondja, mi várható.
2/3 anonim válasza:
Magyarországon csak a Ritalin legális és azt is szigorúan ellenőrzik. Jó nagy hülyeséget csináltál, de ettől még valószínűleg elnézőek lesznek.
Ilyet ne a gyakorikérdéseken kérdezz, az ügyvéd tudni fogja mi a helyes eljárás. Esetleg beszélj a Drogriporter jogsegélyszolgálatával: [link]
3/3 anonim válasza:
A legvalószínűbb hogy felfüggesztettet fogsz kapni és pénzbírságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!