Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Komolyan kell venni egy ilyen...

Komolyan kell venni egy ilyen fenyegetést?

Figyelt kérdés

A véleményetekre lennék kíváncsi, illetve hogy mit tennétek a helyemben? Eladtam egy kislány ruha csomagot, 75 db 5000 ft-ért. Képeket is tettem fel róla mindent. Már nagybb méretűek, nem kisbaba, így szép állapotúak voltak, persze nem újak de volt köztük olyan, amit kétszer viselt kb a gyerekem. Meg is vette egy hölgy, el is utalta az árát, Foxposttal küldtem neki. Tegnap írt, hogy rongyokat adtam el neki, undorító állapotban vannak a ruhák. Én mondtam neki, hogy sajnálom, nem volt még sosem panasz, de ha ennyire nem tetszik neki, küldje vissza a csomagot és rendben visszaérkezik, visszautalom neki a vételárat. Erre azt mondta, ragaszkodik hozzá, hogy személyesen adja vissza a csomagot és ha békés utat akarok, akkor ezt választom. Nyíregyházi az illető? Kérdeztem hogy mégis hogy? Idejön személyesen Pestre és visszaadja? Erre azt írta, hogy nagyon pofátlan vagyok, és hogy akkor a második megoldást választja. Azóta fenyeget, hogy meg fogom bánni, jó kis tanulópénz lesz nekem, és hogy akkor nem a békés utat választom. Mit tudok tenni ebben az esetben, vagy ha ti kerültetek már ilyen helyzetbe mit tettetek?

Köszönöm

2021. júl. 8. 06:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos nem venném vissza. Mégis mit gondolt, hogy 5000 Ft-ért majd kap 75 db tiptop ruhát?
2021. júl. 8. 07:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Na és mi lenne az "második út"? Írd meg neki még egyszer és utoljára, hogy vagy úgy lesz, hogy visszaküldi és visszafizeted vagy sehogy. Ha nem tetszik tesz amit akar. És innét nem reagálsz semmire.
2021. júl. 8. 07:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Semmit ne tegyél, szemlátomást valami elmehaborodott. Írd meg neki, hogy a beszélgetéseket mentette arra az esetre, ha a "másik utat" akarná választani és a hatóság közreműködésére volna szükség aztán tiltsd le és kész.

Egy gyerek ruha darabja 5000 Ft, ha 75 szakadt rongyot kapott még akkor is jól járt, nem beszélve, hogy te korrektül felajanlottad az is, hogy visszaveszed. Ezek után egy szava nem lehet.

2021. júl. 8. 07:39
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Még semmit nem kell tenned, mivel ez még nem konkrét fenyegetés. Ha viszont nem áll le, akkor az már minősülhet zaklatásnak, ha pedig konkrétan kijelenti, hogy megver vagy hasonló, az fenyegetés. Mindkét esetben a rendőrség a megoldás.
2021. júl. 8. 07:56
 5/6 anonim ***** válasza:
33%

Valószínűleg “c” típusú személlyel költöttél üzletet.

Én ezt válaszolnám neki:

“Ne fenyegetőzzön, mert mindent rögzítek, ha így folytatja zaklatásért feljelentem. Tudom hogy a játéka arra megy ki, hogy a ruhákat megtarthassa, a vételárat meg visszautaljam. Különben nem olyan opciót ajánlana nekem, amire rámenne egy teljes napom, és a vételár kétszerese lenne még az utazási költségem. Visszautalom azt az összeget, amit a csomagért fizetett. Amelyik automatában felvette a csomagot oda tegye vissza, kap tőlem ehhez egy számot. Ha nem adja fel a csomagot, akkor feljelentem tulajdon elleni szabálysértésért. [Aláírás]”

2021. júl. 8. 08:49
 6/6 anonim ***** válasza:
Erre maximum az lenne a megoldás, hogy a Dunától keletre Romániához csatolunk mindent. Pont az ilyen gyökerek miatt...
2021. júl. 29. 20:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!