Nekem is jár visszamenőleg pénz?
Munkahelyemen állományban vagyok szeptemberig de júni 30-al felmondasi idomet töltöm ami alól felmentettek.
Hallottam félfullel hogy a pandemia miatt kapnak valamiféle juttatást a (volt) munkatársaim. Ebből járna nekem is ugy gondolom, hiszen ez idő alatt én is dolgoztam. Ti hogy látjátok? Van erre valamifele törvény vagy paragrafus?
Az ilyen juttatások mindig cégtől függenek ezt kívülről senki nem tudja neked megmondani.
A juttatás kifizetése mindig pontosan van szabályozva és általában konkrétan leírják kinek és mennyi jár belőle.
Nem feltétlenül jár neked akkor sem ha abban az időben dolgoztál ott, mert lehet hogy egyéb feltételeknek is meg kell hozzá felelni, pl. hogy még 2021 decemberében vagy maikor a pénzt osztják akkor aktív dolgozója legyél a cégnek. A párom cégénél is úgy van meghatározva az előző éves jutalompénz, hogy csak annak jár aki a kifizetéskor is még rendesen dolgozik a cégnek. Ha már felmondott vagy nyugdíjba ment akkor már nem, hiába dolgozott az előző évben a cégnek. Az ilyen pénzek sokszor inkább ösztönzőnek vannak, hogy érdemes legyen maradni a cégnél, mint elmenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!