Adásvételi lefoglalás előtt?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy február 16.-án eladta egy gépjárművet. Nem jelentettem le sajnos és nem is iratták át. Csak ma kaptam egy levelet, hogy foglalás alá helyezték. Ilyenkor mi a teendő vagy mi a megoldás? Válaszukat előre is köszönöm!
2021. jún. 25. 18:52
1/7 anonim 

válasza:

Hát mondd azt, hogy vigyék csak, téged már nem izgat. A vevő sem iratta át? Az szép...
2/7 anonim 

válasza:

Szóval vissza akarsz dátumozni egy adásvételi szerződést, hogy kimentsd a vagyonodat? Ez bűncselekménynek tűnik.
3/7 Fsms 

válasza:

Miért foglalják le? Hitel tartozás , bűncselekmény miatt, etc.
Lopott a kocsi? Az hogy mit tudsz tenni attól függ miért foglalják le.
Ki küldte a levelet? Végrehajtó, rendőrség? Ügyeszség?
4/7 A kérdező kommentje:
Nem visszadátumozás a vevőt nem is ismerem. Még februárban adtam el neki a kocsit és most pénteken tették rá a foglalast. Végrehajtó küldte, tartozás miatt.
2021. jún. 26. 17:56
5/7 Fsms 

válasza:

Ok, van a kezében adásvételi. Ha van akkor azt küld meg a végrehajtónak, hogy eladtad a kocsit. Az átírás a vevő felelőssége, ha nincs szerződés az gáz, mert rajtad fogjak keresni a kocsit. A dátummal nem érdemes játszani az bűncselekmény, magánokirat hamisítás, hitel fedezet elvonás.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Emailban meg is küldtem a végrehajtónak. Két kocsit foglaltak le egyébként. Az egyik ami ténylegesen az enyém a másik amit már el adtam. Az, hogy elviszik az enyémet egy dolog, de nem akarom, hogy a másiknak is elvigyék.
2021. jún. 26. 19:14
7/7 Fsms 

válasza:

A lefoglalása kifogásold meg formailag fontos is.
Az e-mail esetén kérj vissza igazolást, hogy megkapta. A fellebbezést tertivevenyesen ad fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!