Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nyertem egy domaint a GoDaddy...

Nyertem egy domaint a GoDaddy aukcióján most pedig perrel fenyeget az előző tulaj?

Figyelt kérdés

Keresztnevem.net (mármint saját keresztnevem) vettem meg pl dani.net de had ne írjam le az igazit, lényeg hogy kaptam egy emailt egy ügyvédi irodától akik sürgősen a domain átadását kérik mert ügyfele önhibán kívül nem regisztráltatta újra (nem fejtették ki, gondolom az auto renewal-nál régi bankkártya lehetett vagy idk) és mivel több mint 10 éve az ő tulajdonában volt így őt illeti meg, ha perre kerül a sor 100% elvesztem a tulajdonosi idő miatt.

Nekem nincs pénzem ügyvédhez fordulni, a domain amúgy 15$ volt mielőtt valaki azt hinné drága volt. Mit tanácsoltok? Egyáltalán itthon elszedheti tőlem jogi úton? Hisz nem a magyar állam tulajdona a tld mint például a .hu. (a domainek az adott állam/szervezet tulajdonai, mi csak regisztráljuk, vagy "béreljük" ha úgy jobban érted)

2021. jún. 25. 15:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
85%
Tiéd a jog ha nincs levédetve a név, márpedi személyneveket nem nagyon lehet, akkor tiéd a domain. De eladhatod neki és annyit kérsz amennyit akarsz.
2021. jún. 25. 16:47
 12/14 A kérdező kommentje:
Mivel már volt oldalam tárhellyel, beállítottam az új szerzeményre azt a névszervert ami eddig is volt a régin, azon meg mivel bemutatkozós "hobbi" oldal, volt rajta email cím kapcsolatnál.
2021. jún. 25. 16:48
 13/14 anonim ***** válasza:
Legyen egy kis üzleti érzéked - ha a cégnek megéri ügyvédi irodát fogadni, hogy zaklasson, akkor fizetni is fog tudni. 15$-ért tényleg ne add vissza, de pár ezer dollárt kereshetsz rajta. Nézd meg, hogy milyen cégé volt, egy Kentucky alsón bejegyzett bicikliszervíz nyilván nem fog sokat felajánlani, de egy amerikai középvállalatnak 2-3000 $ farzsebből fizethető.
2021. jún. 25. 17:16
 14/14 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, hogy mi lett. Kíváncsiak vagyunk a fejleményekre.
2021. jún. 29. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!