Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha ennek megcsinálnám a...

Ha ennek megcsinálnám a magyar verzióját az ütközne törvényekbe?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=QBTwzYKx-kE

Pl kezdjük ott hogy felvehetem-e a beszélgetést majd kirakhatom-e a youtube-ra mint ő. Akkor amelyik cég leszerepel benne mint pl az amerikai példában a Samsung illetve a Blackberry, az itthon hírnévrontásnak számítana-e és perelnének?

2021. jún. 24. 18:07
 1/5 anonim ***** válasza:
23%
Nem tudom, perelnének-e. De ha perelnének, akkor ebből jó nagy hisztit lehetne csinálni, és nekik lenne rosszabb.
2021. jún. 24. 18:50
 2/5 anonim ***** válasza:
23%

Ha nem álbeszélgetést veszel fel, hanem valódit, akkor miért lenne hitelrontás? A hitelrontás valótlanság állítását jelenti.

„A jóhírnév megsértését jelenti különösen, ha valaki más személyre vonatkozó és e személyt sértő, valótlan tény állít, vagy híresztel, vagy valós tényt hamis színben tüntet fel.”

2021. jún. 24. 19:05
 3/5 A kérdező kommentje:

#2 bocs a becsületsértés miatt azt hittem a hírnévrontásnál sem felmentő ok a valósság.

És amúgy maga a rögzízés és közzététel nem aggályos?

2021. jún. 24. 20:12
 4/5 anonim ***** válasza:
76%
Másik fél személyiségi jogait megsérted, ha engedélye nélkül rögzíted a beszédét.
2021. jún. 24. 20:15
 5/5 anonim ***** válasza:
23%

Ha felismerhető. Ha kisípolja a nevét, vagyis nem lehet azonosítani, akkor nem valószínű, hogy jogsértő.

Ez nem egy magánbeszélgetés, hanem egy alkalmazott a munkáját végzi.

2021. jún. 24. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!