Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy covid-oltás után is jár...

Egy covid-oltás után is jár még az igazolás?

Figyelt kérdés

Nem a másodikat szeretném ellógni, csak sajnos úgy hozta az élet, kellene sürgősen a védettségi kártya. Úgy tudom, 2 után automatikusan küldik postán.

Egy után is jár, vagy van vele teendőm amúgy is? Igénylés, kormányablak, oltást végző intézményben?

Bocsánat, csak én abszolút nem figyeltem ezeket az eseményeket, nem volt eddig szükség a kártyára.

Hallottam, elektronikusan esetleg hamarabb látszódik, de vajon az első után is?

Köszönöm!

2021. jún. 22. 16:43
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Az első után küldik a kártyát, az appot már előbb is lehet használni védettségi igazolvány helyett (ez kb oltás másnapján már aktív).

Most azt tervezik, hogy ha a második oltást nem adatod be, akkor a kártyát, appot érvénytelenítik.

2021. jún. 22. 16:51
 2/6 anonim ***** válasza:
53%
gyakorlatilag 10 perccel az első oltás után letöltöttem az eeszt appot amely szerint van védettségem. ügyfélkapu kell csak hozzá, és már mehetsz is az étterembe, moziba, starndra.
2021. jún. 22. 16:59
 3/6 A kérdező kommentje:

Most letöltöttem, azt hiszem jól csináltam. Oltásigazolást látok, nem kifejezetten védettségi kártya igazolást. Ez így az?

Nem vagyok már mai csirke, így csak merem remélni, jól csináltam.

Külföldi temetés miatt kell a kártya, és nem tudok karanténban lenni hazajövetel után.

2021. jún. 22. 17:04
 4/6 anonim ***** válasza:
56%
Az appot töltötted le? Azt kell eeszt-ben regisztrálni és utána jelennek meg az adatok az appban, kell legyen qr kód is.
2021. jún. 22. 17:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Mikor kaptad az oltást?
2021. jún. 22. 17:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, ez az telefonos kódbeolvasóst csináltam. Ott írja is az első oltás idejét,-kb 2 hete voltam. EESZT-m már régóta van.
2021. jún. 22. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!