Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van próbaidő, ha a szerződésbe...

Van próbaidő, ha a szerződésben nem szerepel ez a szó?

Figyelt kérdés

Határozatlan idejű szerződés. Egy szóval nem szerepel benne a próbaidő sehol.

És mivel a próbaidő attól létezik, hogy a felek kikötik, így ha nincs benne= nincs próbaidő.

Nem automatikus része a munkaszerződésnek.

Vagy tévednék?

1 havi bér a tét! El akarnak küldeni próbaidőre hivatkozva azonnali hatállyal.

De van egy aprócska probléma:a szerződésben nem kötötték ki a próbaidőt.

Vagyis elküldhetnek, de 30 nappal = 1 havi bér.

Ez a tét.

2021. jún. 14. 18:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
31%
Nem írok alá ilyen munkaszerződést.
2021. jún. 14. 18:40
 2/12 A kérdező kommentje:
a válasznak mi köze ahhoz amit én kérdeztem? semmi a világon.
2021. jún. 14. 18:42
 3/12 anonim ***** válasza:

[link]

Nem kötelező eleme a munkaszerződésnek. Ctrl+f és beírod próbaidő.

2021. jún. 14. 18:51
 4/12 A kérdező kommentje:

Na. Tehát akkor itt a szitu. A cég szerint van próbaidő és elküldtek. Részükről az ügy lezárva, őszerintük ma közölték a felmondást és hétfőn menjek be a pénzért.

A szerződésben nincs próbaidő, így nem küldhetnek el így-de ők mégis elküldtek..

Mit tehetek?

2021. jún. 14. 18:53
 5/12 A kérdező kommentje:

Ja és a nagyon bölcseknek: nem írtam alá semmit!

De ennek nincs jelentősége.

2021. jún. 14. 18:53
 6/12 anonim ***** válasza:
Leírod mi van a felmondáson? Van pár ok a próbaidő melett is.
2021. jún. 14. 18:57
 7/12 A kérdező kommentje:

Tisztelt Munkavállaló!

Értesítem, hogy az Ön és ……………………..Kft. között ………… év ………….. hónap …………. napján próbaidő kikötésével, határozatlan időre szóló munkaszerződést a mai napon azonnali hatállyal megszüntetem. Döntésemhez a Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. tv. 79. § (1) a)pontja, valamint a hivatkozott munkaszerződés …. pontja szolgáltat jogalapot, amely szerint próbaidő alatt bármelyik fél azonnali hatállyal, írásban, indokolás nélkül felmondhatja a szerződést.

ennyi eszük van!! A hivatkozott szerződés X pontja... a szerződésnek nincs is X pontja...

ennyi eszük van.

2021. jún. 14. 19:00
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ritkán szoktam ilyet tanácsolni de ha munkaügyi perben itt most te nyernél, méghozzá esélyük sem lenne. Macera, de megérné.
2021. jún. 14. 19:02
 9/12 A kérdező kommentje:

És mi a vicc? hogy jogorvoslattal lehet élni de annak halasztó hatálya nincs! vagyis még ha ez úgy szar ahogy van, és én jogorvoslattal élek--akkor is végrehajtódik. Ill már végre is hajtódott..

A jog útvesztői.

Aztán majd utólag egy bíróság kimondja hogy jogtalan volt, de addigra öregapó leszek, és semmire se megyek vele.

2021. jún. 14. 19:02
 10/12 anonim ***** válasza:
Dehogynem hisz ha jogtalannak állapítják meg akkor kapni fogsz x összeget. Régen úgy volt ha a per 10 évig tartott akkor 10 évnyi fizetést de asszem már tettek rá egy limitet, de gondolom fél vagy 1 millió forintot nem utasítanál vissza.
2021. jún. 14. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!