Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szeretnék segítséget kérni ha...

Szeretnék segítséget kérni ha az ügyvéd ki küldte a papirt hogy örökösök vagyunk mamánk után 6 an mert anyukánk el hunyt meg van neki 3 fiu testvere es egységes áron 76407ft osztodik szet. Akkor jár az örökségböl valami nekünk vagy sem?

Figyelt kérdés

2021. jún. 12. 21:31
 1/10 anonim ***** válasza:
69%

Leírnád értelmesen???

Nagymamádról van szó? Akkor nem a gyerekei (a ti szüleitek) örökölnek...??

Az elhúnyt testvérei csak akkor örökölnének, ha nincs leszármazó!

2021. jún. 12. 21:38
 2/10 anonim válasza:
59%
Én sem értem. Ha anyukátok halt megy akkor ti 6an, mint gyermekei fogtok örökölni.
2021. jún. 12. 21:40
 3/10 anonim ***** válasza:
43%

most akkor mamátok vagy anyukátok...???

Ha az anyukátok után örököltök, és nincs végrendelet, akkor mindenki egyformán részesül az örökségből.

2021. jún. 12. 21:44
 4/10 anonim ***** válasza:
95%

HA jól értem, most a nagymama halt meg, a kérdezö anyja már korábban.

Eredetileg az anyuka meg a 3 testvére örököltek volna, az anyuka részét a kérdezöék öröklik 6-an, ennyien vannak testvérek.

Az, hoyg ki mennyit örököl, az érthetetlen a kérdés alapján, valamit nem rendesen olvasott el vagy írt le a kérdezö.

2021. jún. 12. 21:51
 5/10 anonim válasza:
1/4 rész,anyukátok után .
2021. jún. 13. 04:23
 6/10 anonim ***** válasza:

1).Ha a "mama" a nagymamád, akkor ő már nincs a szereplők között, mert a gyerekei megörökölték a tulajdonát.

2). Ha most édesanyádról van szó, aki meghalt, akkor csak az ő tulajdonát örökölik a közvetlen leszármazottai (örökbefogadott gyerekei is), némely esetben a házastárs is (lakásból, házból - örök haszonélvezettel). Mindenki egyenlő arányban, ha nem másként egyeznek meg a hagyatékátadó tárgyaláson.

3). Édesanyád testvérei semmit sem örökölnek.

4). Az érvényes végrendelet (ha íródott) mindent felülír és aszerint adja át a közjegyző az örökséget.

2021. jún. 13. 09:51
 7/10 anonim ***** válasza:
53%

Én elsőre is értettem. A kérdező nagymamája halt meg most és őutána örökölnek. A kérdező anyukája már régebben meghalt. A kérdező anyukájának van 3 testvére, akik a mama fiai egyben és ők még életben vannak. Azért vannak 6-an örökösök, mert ott a mama 3 fia (kérdező 3 nagybátyja) még életben van, illetve gondolom a kérdezőék is 3-an vannak testvérek az anyja után így jön ki a 6 örökös, mert az anya helyett a 3 gyerek (kérdezőék) örökölnek.

Én csak azt nem értem, hogy fejenként jár-e nekik 76 ezer forint, vagy a 76 ezer oszlik 6 felé. Amúgy gondolom ez a mama utolsó nyugdíja lehetett kb, amit ugye ugyanúgy szétosztanak az örökösök között. Igen kérdező, ebből jár nektek pénz neked és a tesóidnak. A teljes pénz 1/6-a fejenként.

2021. jún. 13. 09:53
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy 6-an örökölnek, még nem 1/6 rész jár mindegyiküknek.

A kérdező 3 nagybátyja 1/4 - 1/4 részt kap, a kérdezőék 3-an osztoznak az elhunyt anyjukra jutó 1/4-ed részen, így nekik csak 1/12-ed rész jár fejenként.

Számszerűsítve (az egyszerűség kedvéért fiktív számmal)

Az örökség 120ezer. A három nagybácsi örököl fejenként 30 ezret, a kérdező és a két testvére fejenként 10ezret.

2021. jún. 13. 10:20
 9/10 anonim ***** válasza:
85%
8. Közben leírta nekem a sztorit a kérdező privátban. A 76 ezer az csak valamilyen költség, amit 6-an fizetnek részarányosan megegyezés alapján. Viszont a nagymamától bőőőven 10+ milliót örökölnek, az már valóban úgy oszlik meg köztük, ahogy te írod. Én is ezt írtam válaszban a kérdezőnek.
2021. jún. 13. 10:36
 10/10 anonim ***** válasza:
79%

Én csak azt nem értem, hogy a kérdező miért privátban irkál, miért nem ide írta meg, hogy mi is a helyzet tulajdonképpen?

Ez csak azért is értelmetlen - a bunkóságon túl -, mivel lehet, hogy éppen megírták neki a jó választ, de az is lehetséges, hogy majd az ide kiírt pontosítása alapján fogják neki megírni a tutit.

2021. jún. 15. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!