Szeretnék segítséget kérni ha az ügyvéd ki küldte a papirt hogy örökösök vagyunk mamánk után 6 an mert anyukánk el hunyt meg van neki 3 fiu testvere es egységes áron 76407ft osztodik szet. Akkor jár az örökségböl valami nekünk vagy sem?
Leírnád értelmesen???
Nagymamádról van szó? Akkor nem a gyerekei (a ti szüleitek) örökölnek...??
Az elhúnyt testvérei csak akkor örökölnének, ha nincs leszármazó!
most akkor mamátok vagy anyukátok...???
Ha az anyukátok után örököltök, és nincs végrendelet, akkor mindenki egyformán részesül az örökségből.
HA jól értem, most a nagymama halt meg, a kérdezö anyja már korábban.
Eredetileg az anyuka meg a 3 testvére örököltek volna, az anyuka részét a kérdezöék öröklik 6-an, ennyien vannak testvérek.
Az, hoyg ki mennyit örököl, az érthetetlen a kérdés alapján, valamit nem rendesen olvasott el vagy írt le a kérdezö.
1).Ha a "mama" a nagymamád, akkor ő már nincs a szereplők között, mert a gyerekei megörökölték a tulajdonát.
2). Ha most édesanyádról van szó, aki meghalt, akkor csak az ő tulajdonát örökölik a közvetlen leszármazottai (örökbefogadott gyerekei is), némely esetben a házastárs is (lakásból, házból - örök haszonélvezettel). Mindenki egyenlő arányban, ha nem másként egyeznek meg a hagyatékátadó tárgyaláson.
3). Édesanyád testvérei semmit sem örökölnek.
4). Az érvényes végrendelet (ha íródott) mindent felülír és aszerint adja át a közjegyző az örökséget.
Én elsőre is értettem. A kérdező nagymamája halt meg most és őutána örökölnek. A kérdező anyukája már régebben meghalt. A kérdező anyukájának van 3 testvére, akik a mama fiai egyben és ők még életben vannak. Azért vannak 6-an örökösök, mert ott a mama 3 fia (kérdező 3 nagybátyja) még életben van, illetve gondolom a kérdezőék is 3-an vannak testvérek az anyja után így jön ki a 6 örökös, mert az anya helyett a 3 gyerek (kérdezőék) örökölnek.
Én csak azt nem értem, hogy fejenként jár-e nekik 76 ezer forint, vagy a 76 ezer oszlik 6 felé. Amúgy gondolom ez a mama utolsó nyugdíja lehetett kb, amit ugye ugyanúgy szétosztanak az örökösök között. Igen kérdező, ebből jár nektek pénz neked és a tesóidnak. A teljes pénz 1/6-a fejenként.
Attól, hogy 6-an örökölnek, még nem 1/6 rész jár mindegyiküknek.
A kérdező 3 nagybátyja 1/4 - 1/4 részt kap, a kérdezőék 3-an osztoznak az elhunyt anyjukra jutó 1/4-ed részen, így nekik csak 1/12-ed rész jár fejenként.
Számszerűsítve (az egyszerűség kedvéért fiktív számmal)
Az örökség 120ezer. A három nagybácsi örököl fejenként 30 ezret, a kérdező és a két testvére fejenként 10ezret.
Én csak azt nem értem, hogy a kérdező miért privátban irkál, miért nem ide írta meg, hogy mi is a helyzet tulajdonképpen?
Ez csak azért is értelmetlen - a bunkóságon túl -, mivel lehet, hogy éppen megírták neki a jó választ, de az is lehetséges, hogy majd az ide kiírt pontosítása alapján fogják neki megírni a tutit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!