Ha valki mást szabálysértésre biztat az büntetendő? Ha igen hogyan?
Semmi. Szabsértnél max.azt büntetik,aki okozza,mert azok nem olyan súlyosak,tehát az okozó simán dönthet úgy,hogy nem teszi meg. ( az se érdekel senkit ha a főnök késés miatt kirúgással fenyeget).
Bűncselekmèny esetén már felbujtás,az büntetendő de nem olyan fokban,mint az elkövetőt. És persze bizonyítani is kell,mert hiába mondom,hogy " Jóska mondta,hogy verjem agyon Pistabát'",attól az nincs bizonyítva.
A bizonyítást hagyjuk. Mondjuk megvan írásban az erre "kérés".
Tehát akkor csak átsiklunk felette, hadd csinálja?
Ne a kérdést kerüljük meg! Nem indulunk hamarabb!
"Aki mondja,hogy csináld,annak mar nem fognak adni"
Két olaszt nemrég 8-8 évre csuktak le mágnesezésre biztatásért, ami azért már emberölési tétel. Egészen biztos vagy a válaszod helyességében?
Az emberölés az nem szabsért.
Ha emberélet veszélyeztetése az már bűncselekmény,tehát felbujtás.
Itt a két olasz esete:
Ebbena szakmában nem kevés büntetési tételeket szokás osztani, szóval szerintem gondold ezt át újra, mert szerintem nem állja meg a helyét a válaszod, hiába nem tudom én sem a választ, de hogy szőnyeg alá söprik azt nem hiszem el már bocs. 8 évet úgy kiosztanak mint a gyilkosoknak egy ilyenért.
Próbálom átfogalmazni. Tehát baleset mondjuk nem történik, csak átdolgozó feljelenti a munkaadót. Irásban kiküldte neki, rövid üzenetben, hogy munkaidő túllépéssel rakjon. Ezesetben büntethető-e.
Így már csak érthetőbb talán a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!