Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Éles lőfegyvert tarthatok...

Éles lőfegyvert tarthatok magamnál?

Figyelt kérdés
Most ugorjuk át azt hogy nehéz megszerezni az engedélyt, de csak önvédelem céljából lehet magamnál fegyvert tartani? (Mondjuk a vadász vizsga által megszerzettel nem lehet?)

2021. jún. 6. 19:45
1 2
 11/15 árokpart ***** válasza:
70%
Nem vagyok nacionalista, viszont igen hobby és játék célú fegyverpárti vagyok.
2021. jún. 6. 21:58
 12/15 anonim ***** válasza:
91%
Játékcélú fegyvertartás nincs, a lőfegyver nem játék, hanem egy irtózatosan veszélyes tárgy. Sportcélból, hobbicélból most is lehet simán fegyvert tartani, bőven belefér a törvényi szabályozásba. Magam is sportlövő vagyok (habár az elmúlt évben nem lőttem, a lezárások miatt), de olyan számára, aki játék céljából akár fegyvert tartani, annak nem való emberélet kioltására alkalmas tűzfegyver, az maradjon inkább a légpuskánál. Fegyvert tartani egy elképesztően felelősségteljes dolog, és szerintem a magyar szabályozások nagyon jók és szakszerűek, megfelelően szűrik ki azokat, akik kezébe nem való fegyver.
2021. jún. 6. 22:06
 13/15 árokpart ***** válasza:
76%
Lőttem már éles fegyverrel ha erre vagy kíváncsi utolsó, tudom hogyan működik és azt is, hogy mekkora az egyes lőszerek becsapódási ereje. A játékcélt úgy értettem, hogy nem feltétlenül éles lőszerrel használnám lőtéren, hanem otthon a vele kompatibilis patronnal, vaktöltényekkel hobbyból. Ápolgatnám , olajozgatnám , de neked pont nem kell akkor magyarázni, mindketten tudjuk milyen a fegyverek esztétikai szépsége is, anyagainak megmunkálása stb.
2021. jún. 6. 22:12
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

12-es!

Imádom az ilyen embereket, mint te aki azt hiszi hogy a légpuska nem komoly fegyver. Szerintem ha lábon lőnélek egy 9mm-es 193joule-os pcp légpuskával, azt nem tennéd zsebre😉

2023. aug. 25. 18:55
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
14-es: szuper, ezzel megint csak az a baj, hogy a te 193J-os légpuskád konkrétan kb. harmincszorosa a Magyarországon megengedett maximális torkolati energiának. Értelemszerűen nem a te illegális lőfegyveredre gondoltam, hanem a szabályosan megvásárolt és tartott légpuskákra.
2023. aug. 25. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!