Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jó napot kívánok! 17eves...

Jó napot kívánok! 17eves vagyok és várandós. Az apja egy tőlem idősebb ember. Azt akarom megtudni hogy ha fenyegetőzik hogy elveszi a gyermekem, akkor én ez esetben mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

2021. jún. 1. 09:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
62%
9! "..... nem is szeretném hogy bármi féle kapcsolat legyen köztünk." Na ez az amiröl már le tetszett késni!!!! (Finoman szolva.)
2021. jún. 1. 13:06
 12/15 anonim ***** válasza:
62%

Ha nem kér gyerektartást és az apa személyét ismeretlennek íratja be, akkor a pasinak semmi joga nem lesz.

Nagyon ritka, 0,0000000001% férfi az, aki elindul apaságit bizonygatni, inkább örülni szoktak.

2021. jún. 1. 13:19
 13/15 anonim ***** válasza:

Az anya a születendő gyermekét alanyi jogon tarthatja magánál.

Ahhoz, hogy a gyermek a másik szülőnél legyen elhelyezve, először is kell egy apasági elismerő nyíilatkozat, azután egy eredményes per. Ez minimum egy év, de inkább kettő.

Ha az anya esetleg férjezett, akkor meg már nagykorú.

2021. jún. 1. 14:05
 14/15 A kérdező kommentje:

A kiskonyben nincs elismerve hogy tőle van és nem is lesz említve sehol, mit tudok tenni ha bíróságra viszi az ügyet??

DNS teszthez az én hozzá jarulasom is kell nem??

2021. jún. 3. 16:06
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem kell.

Bíróság elrendelhet apasági vizsgálatot, amit nemcsak a gyerektartást akaró anya, de a gyerekét látni kívánó apa is kérhet.

2021. jún. 3. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!