Apukam mar tobb mint 20 eve van Itt mar van 4 magyarállpolgár a 6ból.. és ki akarják küldeni az országból, 2 ügyvédet is fogadtunk már, nem tudjuk mit tudunk még csinálni?
Tehát az apád külföldi, de itt él 20 éve, és vannak gyerekei és a családból 4 tagnak van már magyar állampolgársága.
Anyukád nem magyar vagy nem a felesége? Eddig milyen jogcímen volt az országban és az miért nem jó már?
?????????
kérdező, leírnád érthetően????
milyen négy meg hat...???
Elnézést kérek!
Igen van 4 magyarállampolgárú gyermeke.
A felesége is egyiptomi
Keresztények vagyunk, rendszeresen járunk templomba is.
Ha muszlimok lennénk gondolnám, hogy valamennyire köze van hozza, de nem vagyunk.
Igen nincs értelmesen megfogalmazva, mivel ki kellett törölnöm pár sort, és nem olvastam el újra.
És csak tanácsot szerettem volna kérni, hátha valakinek van ötlete. Mivel nem szeretném ha egy 8 fős családot szétszakítanának. 6-an vagyunk tesók, egyetemre készülök, nem tudunk egyiptomba menni, mivel már 20 éve itt élnek a szüleim, és nem tudjuk pontosan milyen ott az élet. Arabul meg nem is tudunk írni sem és olvasni sem, nem tudnánk a tanulmányainkat folytatni.
2/5
Nagyon köszönöm, hogy nem támadtál le.
Anyukám a felesége, de nem magyar ahogy említettem.
Állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezett, mivel van magyar családtagja, és ezt is hosszabbítani kell, de nem akarták hosszabbítani.
Lassan már 1 éve van ez az egész.
Ha hozzáértőek és a területben jártasak az ügyvédek, akkor sokkal többet nem tudtok tenni.
Beszéljetek a Helsinki Bizottsággal, ők foglalkoznak ilyen menekültügyekkel, biztosan jobban átlátják a helyzetet, mint bárki a GYK-n.
Azért nem mivel kell hozzá magyarból vizsga.
6 gyerek mellett és kemény munka mellett nem volt idejük tanulni.
De most a tartozkodasi engedely miatt nem is tudna apukam
Anyukamat meg 2x visszautasitottak, nem is ertem miert mikozben 4 magyar allampolgaru gyermeke van.
Az egy dolog, hogy vannak magyar állampolgárságú gyerekeik. Azt írtad, 6 gyerek van, abból hogy csak 4 állampolgár?
Azt azért nehezen hiszem el, hogy 20+ év alatt nem ragadt rájuk annyi nyelvtudás, hogy ne lenne elég az állampolgársághoz szükséges minimális tudáshoz. Te is megtanultál magyarul, még az előtt, hogy iskolás lettél, nem?
Van mindkét szülődnek rendes bejelentett magyar munkahelye?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!