Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy bírósági ügyben az összes...

Egy bírósági ügyben az összes tanú bent van? Vagy egyébként hívjak be őket ?

Figyelt kérdés
Tanúként hívtak be egy büntető ügyben? Írásban nem nyilatkozatok? Mindenképp meg kell jelenni?

2021. máj. 25. 16:48
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Egyenként akart lenni
2021. máj. 25. 16:48
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
2021. máj. 25. 16:50
 3/11 anonim ***** válasza:
Az idézésedben nyilván leírták azt is, hogy köteles vagy megjelenni a tárgyaláson. Ha ennek nem teszel eleget, akár rendőrséggel elő is állíthatnak. A tanúkat pedig egyenként hívják be, nem hallhatják egymás vallomásait.
2021. máj. 25. 17:00
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem láttam meg a papirt nem tudok semmit. Köszönöm az infót. És a vádlott gondolom bent lesz?
2021. máj. 25. 17:18
 5/11 anonim ***** válasza:
A vádlott végig jelen van a tárgyalás folyamán.
2021. máj. 25. 17:21
 6/11 anonim ***** válasza:
Zárt láncú tévés megoldás is sok helyen elérhető már, nem csak a covid miatt.
2021. máj. 25. 17:24
 7/11 A kérdező kommentje:
Mi van ha covidos vagyok ? Igazolnom kell? Ilyenkor …?
2021. máj. 25. 17:53
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha alapos okkal ki tudod menteni magad, akkor nem kell megjelenned. A betegség (főleg egy ilyen) alapos ok, de bemondás az kevés.
2021. máj. 25. 17:55
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem mindegy? Őszintének kell lenned. Nem hallgathatsz

el semmit és nem vallhatsz hamisan. Ehhez semmi köze a hallgatóságnak! A vallomásodat úgyis elolvashtaja majd mindenki a jegyzőkönyvben.

Ha ovrosi problémáid vannak, azt jelezd előre.

2021. máj. 25. 18:27
 10/11 A kérdező kommentje:
Nem akarok kibújni a tanúzás alól… erről szó sincs. Csak nekem nem jó a dátum de ha jelzem gondolom nyomos indokkal kell jelezni hogy ez nem fog megfelelni nekem… és akkor mi lesz? Gondolom nem napoljak el miattam az egész tárgyalást és akkor van e arra mód hogy külön v maskor meghallgassanak erre gondoltam.
2021. máj. 25. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!