A rendőr gyalogosan igazoltatott a napokban, és felhívta a figyelmem a jogosítványom novemberi lejártára. Mikor mondtam neki, hogy vészhelyzet alatt járt le, kitérő válaszokat adott. Miért?
Szóval 2020. Novemberben járt le a jogsim, de mivel vészhelyzet alatt járt le, és tudtommal még mindig vészhelyzet van, én gond nélkül vezetem az autómat, eszem ágában sincs most a jogsit megújíttatni.
Azonban a rendőr a napokban gyalogosan igazoltatott, és felhívta a figyelmem a jogosítványom lejártára, mellékes infóként. Mikor megkérdeztem tőle, hogy akkor most nem vezethetek mégsem autót a vészhelyzet ellenére? - kitérő választ adott, arra hivatkozott, hogy ez most nem lényeges, mert nem autóban, hanem gyalogosan igazoltat. Szóval végül nem kaptam választ.
Kicsit beparáztatott, hogy elkerülte esetleg a figyelmem, és nincs is már vészhelyzet? Nem a büntetés érdekel, szimplán ha okoznék egy balesetet, nem szeretném, ha a biztosító ebbe kötne bele.
Azért, hogy tudd:
A vezetői engedély soha nem "jár le". Az egyszeri vizsgához kötött és jobbára élethosszig igazolja a megszerzett és elvárt ismeretek meglétét.
A vezetői engedély azonban csak vezetésre egészségügyileg alkalmas személy esetén érvényes.
Ezt az egészségügyi alkalmasságot viszont a parlamentben tetvészkedő csürhe nem állapíthatja és nem hosszabbíthatja meg, csakis egy szakorvos.
Értelek én.
Mindössze a magyar parlament azon részének impotenciájára szeretnék rávilágítani, amely ilyen felelőtlen döntéseket törvényesít.
Azt képzeld hozzá, hogy mi volna akkor, ha a te autódba egy olyan személy hajtana bele, akit az orvos a koránál, állapotánál fogva, még viccből sem itélne vezetésre alkalmasnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!