Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A rendőr gyalogosan igazoltato...

A rendőr gyalogosan igazoltatott a napokban, és felhívta a figyelmem a jogosítványom novemberi lejártára. Mikor mondtam neki, hogy vészhelyzet alatt járt le, kitérő válaszokat adott. Miért?

Figyelt kérdés

Szóval 2020. Novemberben járt le a jogsim, de mivel vészhelyzet alatt járt le, és tudtommal még mindig vészhelyzet van, én gond nélkül vezetem az autómat, eszem ágában sincs most a jogsit megújíttatni.

Azonban a rendőr a napokban gyalogosan igazoltatott, és felhívta a figyelmem a jogosítványom lejártára, mellékes infóként. Mikor megkérdeztem tőle, hogy akkor most nem vezethetek mégsem autót a vészhelyzet ellenére? - kitérő választ adott, arra hivatkozott, hogy ez most nem lényeges, mert nem autóban, hanem gyalogosan igazoltat. Szóval végül nem kaptam választ.

Kicsit beparáztatott, hogy elkerülte esetleg a figyelmem, és nincs is már vészhelyzet? Nem a büntetés érdekel, szimplán ha okoznék egy balesetet, nem szeretném, ha a biztosító ebbe kötne bele.

2021. máj. 13. 21:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
25%

Azért, hogy tudd:

A vezetői engedély soha nem "jár le". Az egyszeri vizsgához kötött és jobbára élethosszig igazolja a megszerzett és elvárt ismeretek meglétét.

A vezetői engedély azonban csak vezetésre egészségügyileg alkalmas személy esetén érvényes.

Ezt az egészségügyi alkalmasságot viszont a parlamentben tetvészkedő csürhe nem állapíthatja és nem hosszabbíthatja meg, csakis egy szakorvos.

2021. máj. 16. 11:27
 12/15 A kérdező kommentje:
#11: Én értem az elméleti okfejtésed, de gyakorlatilag mégis vezethetek, mert a Parlamentben így döntöttek. És ezt ki is használom.
2021. máj. 16. 11:55
 13/15 anonim ***** válasza:
55%

Értelek én.

Mindössze a magyar parlament azon részének impotenciájára szeretnék rávilágítani, amely ilyen felelőtlen döntéseket törvényesít.

Azt képzeld hozzá, hogy mi volna akkor, ha a te autódba egy olyan személy hajtana bele, akit az orvos a koránál, állapotánál fogva, még viccből sem itélne vezetésre alkalmasnak.

2021. máj. 16. 12:23
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Ehhez értesz te kérdező, kihasználni ügyeskedni. Tipikus magyar ember. Erre van esze. Tisztességesnek lenni? Kizárt dolog
2021. máj. 16. 13:02
 15/15 A kérdező kommentje:
#14: Pontosan így van, és a te fajtádon szoktam átgázolni, jól kihasználni, és megélni belőle. Köszönöm minden forintodat! :)
2021. máj. 16. 16:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!