Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hazudhat-e egy rendőr vallatás...

Hazudhat-e egy rendőr vallatás során?

Figyelt kérdés

[link]

Ezért az adott rendőrt nem kellene felelősségre vonni és minimum elbocsájtani?

Ha netán van itt egy jogász kifejtené? Én úgy tudom hogy ez illegális és csak a filmekben fordul elő, hisz amerikában sem szabad egy rendőrnek ilyet csinálnia.

2021. máj. 12. 14:04
A kérdező szavazást indított:
Rendőrségi hazugság Magyarországon legális
Rendőrségi hazugság Magyarországon nem legális
18 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Miért ne hazudhatna? Ez egy vallatási technika, az a célja, hogy megtörje az embert. Ez teljesen legális, a kínzás illegális, de egy törvény se kötelezi a rendőrt arra, hogy igazat kell mondania. (Ez nem csak Mo.-ra, hanem kb. az egész világra érvényes és a diktatúrákban még meg is kínozhatnak.)
2021. máj. 12. 15:00
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Hazudott hűha. A blöffölés kihallgatási technikák egyike, mint a jó zsaru rossz zsaru. Mit változtatna az igazságon avagy hogy van -e mit bevallani?Ha nincs mit (bűncselekmény elkövetését) bevallani akkor nincs mit tiszta sor, ha meg lenne mit akkor meg ott van a kutya elásva. Hogy szóban elcsépelt dumálgatás során mi hangzik el az nem releváns, hanem az a lényeg hogy mi van aláírva a kihallgatási jegyzőkönyvben oda meg rendőri blöff aligha kerül bele.
2021. máj. 12. 15:01
 3/10 anonim ***** válasza:
89%
Lassan már a rendőrt jelentjük fel a bűnözőt meg kitüntetjük. Az igen
2021. máj. 12. 15:11
 4/10 anonim ***** válasza:
18%
Passz, szerintem legális, de btk-ban tuti benne van. Az usa-ban (nem hivatalosan) vernek is akár. (Pláne a külföldi -főleg orosz- foglyokat.)
2021. máj. 12. 16:02
 5/10 A kérdező kommentje:

Kommentelők picit sok hollywood-i filmet néznek, persze majd amerikában verik meg az embert kihallgatás során... :) ha oroszországot mondtál volna még el is hinném.

Amúgy kiskorúakat akartak rávenni hazugsággal hogy vallják be azt amit nem tettek, ha rajtam múlna felelősségre vonnám az elkövetőket és tuti nem lehetnének többet rendőrök.

2021. máj. 12. 16:48
 6/10 anonim ***** válasza:
85%

A rendőr honnan tudja hogy nem ők voltak?

Hazudni én is tudok. Majd biztos annyi lesz hogy:

Te voltál?

Nem

Oké mehetsz

Szerinted kedves szavakkal bevalja bárki is hogy mit csinált?

Ha nem bűnös úgy sem fogja bevallani ha meg az akkor nagyobb eséllyel vallja be

2021. máj. 12. 16:52
 7/10 A kérdező kommentje:
#6 te meg sem nézted az atv riportját, pedig a linket is úgy tettem be hogy attól a másodperctől legyen ahol a kérdéses dolog van, nehogy az legyen hogy a 13perces riport sok.
2021. máj. 12. 17:06
 8/10 anonim ***** válasza:
50%

"Kommentelők picit sok hollywood-i filmet néznek, persze majd amerikában verik meg az embert kihallgatás során... :) ha oroszországot mondtál volna még el is hinném."

Olvasd el Pyotr Levashov visszaemlékezéseit a drága "vendéglátásáról" az usaban. Nem hollywoodi filmet néztem. (UI: amúgy az nsa soha nem engedne ilyet, minden egyes forgatókönyvet átnéznek/átírnak kiadás előtt...)

2021. máj. 12. 17:19
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A hazugságot nem tiltja a törvény (kivéve egy-két speciális esetet pl.: adóbevallás). A rendőr azt mond nekik, amit akar, nem volt szép tőlük, de ez nem illegális. Valószínűleg egyébként nem ok nélkül használnak ilyen módszereket, gondolom a c-type-knál beválik.
2021. máj. 12. 17:23
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted mi történne ha egy nyomozás, kihallgatás így a nézni ki:

Jó napot Viktor. Tóth András nyomozó vagyok. Semmit se tudunk, semmi nyomunk nincs, bizonyítékot se találtunk. Van bármi mondandója?

Szerinted ennek ez lenne a helyes módja?

2021. máj. 14. 06:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!