Oltás nélkül nem mehetek majd az osztályommal kirándulni, táborokba, stb? 16L
"ő ugyanis csernobilra utalt"
Na ne, tééényleg? Köszi a tájékoztatást! Elképesztően nevetséges amikor látványosan buta emberek teszik közszemlére azt, hogy mennyire okosnak tartják magukat.
"arra az atomerőmükonstrukcióra mondták ugyanis ezt az okos emberek mint amit ő irt"
Ez konkrét hazugság. Az RBMK-technológia már a saját korában is elavultnak és problémásnak számított, erre számtalan nyugati tudós hívta fel a figyelmet Csernobil előtt is és ezért sem használták sehol a SZU-n kívül. A szovjet állampropaganda hangoztatta ezt a biztonságosságot csak azért, hogy a valódi indokot leplezzék: ez volt messze a legolcsóbb megoldás.
Olcsó húsnak radioaktív a leve.
Ha beadatod, kevésbé leszel korlátozva, kevesebb eséllyel kapod el a vírust, ha mégis, enyhébb tünetekkel esel át rajta.
Ha nem, akkor vonatkoznak rád a korlátozások. Ha elkapod a vírust, megjósolhatatlan, hogy mi lesz a lefolyása.
Neked kell döntened.
Az emberek többségének az oltás biztonságos, csak nem mindenkinek jó mindegyik, vannak ellenjavallatok, azokat kell átgondolni, aki megteheti, hogy több lehetősége is van. A diákok abban a speciális helyzetben vannak, hogy nekik csak egyfélét kínáltak fel, erről is lehet dönteni, lehet konzultálni iskolaorvossal, gyerekorvossal, háziorvossal, érdemes végiggondolni, hogy van-e valami betegségre hajlam. Nem manna a Pfizer sem, ismerek olyat, akinek attól jött elő nem várt reakció, másnak meg mástól. Az oltottak többsége viszont jól van. Ha egy diáknak kétségei merülnek fel, esetleg az ellenjavallatok bármelyikét kockázatnak ítéli meg, mert tudja, hogy van olyan problémája, nem kötelező vállalni az oltást. Rengeteg oltás bizonyított már, hogy nem kell tőle tartanunk, elenyésző azok száma, akiknek bármelyik is bajt okozott.
Anafilaxiás, allergiás reakció szinte azonnal jelentkezik, ezért kell 15-30 percet várakozni a helyszínen. Nekem Eritromicin érzékenységem van, azonnal jelentkezik a bőrpír, ha ilyen gyógyszert kapok. Egy ilyen esetre emlékszem felnőttkorból, amikor azonnal abba is hagytam a gyógyszer szedését egy tabletta után. Erre nekem figyelnem kell, hogy ne kapjak ilyen gyógyszert.
Az, hogy kártyával különböztetnek meg oltottat, oltatlant, szar ügy, szerintem következetlen az, hogy hol tesznek ilyen különbségeket és hol nem, de ez a része politika, az oltás meg egészségügy, és egészségügyi kérdésekben nem a politikusok véleménye érdekel, hanem egészségügyi szakértőké, meg a saját testem általam ismert működése, a szedett gyógyszerek... stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!