Ha anotalkon valaki fiúként belép lánynak, és képeket árul, az bűncselekménynek számíthat?
Amikor írtam, az még nem jelent meg. Pár másodperc az eltérés.
Ha a lány írásbeli (papír alapú!) engedélyével rendelkezik, a lány betöltötte a 18. életévét, akkor talán igen. Az engedély bármikor visszavonható.
Ha még nincs 18, nem adhat ilyen engedélyt, és a képe sem terjeszthető.
Hogy az eladó álcázza magát, már más kérdés.
Mint már említettem, szerzői jogot és személyiségi jogot sért, függően attól, hogy rendelkezik-e valamilyen engedéllyel az adott képek árusítására vagy sem.
Amennyiben a modell nincs 18, egyéb bűncselekmény is megállhat.
Kielégült a tudásszomjad?
A kérdező nyilván nem haverra gondol, csak fél leírni, mire gondol vagy hova akar kilyukadni.
Fél, egy anonim weboldalon...
A haver szót én írtam. Két ember engedélye kell: azé, akit a felvétel ábrázol, és a készítőjének is hozzá kell járulnia az értékesítéshez.
Mindkettőnek írásban nyilatkoznia kell arról is, hogy milyen jutatattársa tartanak igényt. Hogyan akarnak részesülni a bevételből.
A haveron nem kell mást érteni, mint nem hivatásos fotós, hanem barát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!