Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Igaz a hír hogy oltási igazolv...

Igaz a hír hogy oltási igazolvány nélkül nem lehet majd menni konditerembe, moziba, strandra stb?

Figyelt kérdés

Ilyet nem csinálhatnak. Az eu kimondja hogy nem diszkriminalizalhatjak az alapján az embereket hogy bevannak-e oltva vagy sem.

És én nem estem át a covidon, nem akarom magam beoltatni se, 19 éves vagyok. Lényegtelen hogy miért nem, csak a jogi oldala érdekel az egésznek.

Ha pl ez miatt nem fognak majd beengedni strandra nyáron, vagy konditerembe akkor ki az illetékes ahol jelezni tudom hogy megsertik a személyiségi jogaimat?

(Eu tanács Parlamenti kozgyules január 27. - i határozat 7. pont 3.2 pontja)

2021. ápr. 23. 10:47
1 2 3 4 5
 11/47 Koplárovics Béci ***** válasza:
4%
Oltási igazolással sem. Mivel olyanja a kutyának van. Emberileg védettségi igazolásnak hívják. És kb 2 hónapja erről "ugatnak". Úgy látszik, hogy a kutyák még egymást sem értik :)
2021. ápr. 23. 10:57
 12/47 anonim ***** válasza:
72%
#11 :)
2021. ápr. 23. 10:58
 13/47 anonim ***** válasza:
11%

#10 "Én azt nem értem hogy mire számítottak. Dísznek lesz a kártya? sok hülye xd"

Ráadásul eddig az volt a hiszti hogy nincs is értelme a védettségi kártyának, semmire nem lehet használni. Most meg hogy valamit ennek a meglétéhez kötnek, máris meg a hiszti, hogy miért is kell a védettségi igazolványt elvárni bárhol.

Közben meg egyszerre nyomatják a mindmeghalunk4.hullámjönzárjunkmindent mesét meg a korménysohanemfognyitninemisleszválasztás mesét.

Azon csodálkozom hogy azt miért nem dobták még be hogy majd a védettségi igazolványhoz fogja biztos a zorbán kötni a választáson való részvételt hogy ezzel szorítsák ki szegén ballib szavazókat. Vagy lehet hogy még csak dolgoznak ezen a sztorin?

Nevetségesek.

2021. ápr. 23. 11:02
 14/47 anonim ***** válasza:
47%

Na várjatok...

Tehát: ha van csodakártyám (főleg, hogy beoltottak), akkor védettnek számítok és mehetek mindenhová... Jó!

Ha nincs kártyám, de néhány napig érvényes negatív tesztem van, akkor érvényességén belül mehetek mindenhová... Jó!

Ha van csodakártyám (főleg, hogy beoltottak), de esetleg hordozom magamban a vírust és terjesztem - mert attól nem mentesít az oltás! - akkor kvázi ugyanott vagyok, mintha a néhány napra érvényes negatív tesztem már lejárt volna és tkp. nem mehetek már sehová, mert lehetek akár éppen az adott időpillanatban pozitív is... Jó?!

(a stílus Nagy-Bandó után szabadon...)

2021. ápr. 23. 11:08
 15/47 anonim ***** válasza:
52%

"Ha van csodakártyám (főleg, hogy beoltottak), de esetleg hordozom magamban a vírust és terjesztem - mert attól nem mentesít az oltás! - akkor kvázi ugyanott vagyok, mintha a néhány napra érvényes negatív tesztem már lejárt volna és tkp. nem mehetek már sehová, mert lehetek akár éppen az adott időpillanatban pozitív is... Jó?!"

Attól még, hogy seggfájva ismételgettek valamit még nem válik igazzá. A beoltottak a fertőzést elkapni és ebből következően terjeszteni is csak jelentősen csökkent (a védettséghez hasonló, 90% fölötti) mértékben tudják.

[link]

2021. ápr. 23. 11:13
 16/47 A kérdező kommentje:
Mi nem volt világos abból hogy nem akarok a kérdés alatt oltással kapcsolatos vitát? Az oltás nem kötelező, mindenkinek szíve joga hogy beoltatja magát vagy sem. Főleg 8as,9-es, 11es,14es-hez szólok. Azt hiszitek annyira értékes a véleményetek hogy ideirjatok? Nem vagytok annyira okosak, nem ti szartátok a spanyol viaszt. Ha már válaszolsz akkor arra válaszolj amit kérdeztem, vagy pedig ne válaszolj. Ilyen egyszerű
2021. ápr. 23. 11:23
 17/47 anonim ***** válasza:
68%

#16 Neked nem csodakártyára lenne szükséged hanem némi értelemre.

Amikor mindenki csak úgy lehet egy zárt térben együtt egy étteremben hogy van "csodakártyája" mert ez a lényeg, akkor azt jelenti hogy senkinek nem kell közülük attól félnie, hogy ha valaki megfertőzi őket ott akkor attól bajuk is lesz - mert be vannak oltva és védettek.

Pont erre való ez a "csodakártya" hogy ahol nagyobb a fertőződés esélye, ott azok legyenek csak akiknek ez nem veszélyes. A többiek meg ott lesznek velük együtt ahol a védettség nélkül is kicsi a fertőzés esélye.

2021. ápr. 23. 11:25
 18/47 anonim ***** válasza:
50%

Egy kicsit mégis kekeckedek:

Tehát: arra van kihegyezve a pozitívság, hogy ha valakiről kiderül, abból már hír és tragédia lesz összes szomszédok és a többi sugdos, hogy: "júj ő pozitív"

Legyen az akár Mucsajröcsöge iskolai tanulója, vagy tanítója...

"Júj, ő pozitív!"

De akkor hiába védett az ember, ha adott pillanatban pozitív, akkor elzárás, nem?

2021. ápr. 23. 11:26
 19/47 anonim ***** válasza:
64%

#20 valószínűleg igen. És?

Ha megkaptad a kanyaró elleni védőoltást és mégis kiderül hogy kanyarós vagy akkor is elkülönítenek - ahogy a pár évvel ezelőtti járványnál történt. Mi az ami ebben neked új?

2021. ápr. 23. 11:29
 20/47 anonim ***** válasza:
24%
Írj AB beadványt: [link]
2021. ápr. 23. 11:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!