Nem tudom legális e!?
A törvény azt hiszem az országban úgy szólt, a másod unokatestvéred már elveheted. Bar rég olvastam, lehet, hogy volt az harmad is.
De én nem támogatom az ötletet, az fix.
4:12. § [Rokoni, hozzátartozói kapcsolat]
(1) Érvénytelen
a) az egyenesági rokonok házassága;
b) a testvérek egymással kötött házassága;
c) a testvérnek testvére vér szerinti leszármazójával kötött házassága; és
d) az örökbefogadónak az örökbefogadottal az örökbefogadás fennállása alatt kötött házassága.
(2) A testvérnek testvére vér szerinti leszármazójával kötött házassága nem érvénytelen, ha a jegyző e házassági akadály alól a házasságkötés előtt vagy a házasság fennállása alatt felmentést ad. Felmentés akkor adható, ha a házassággal létrejövő kapcsolat a születendő gyermekek egészségét nem veszélyezteti.
Magyarul: ma Magyarországon jegyzői engedéllyel összeházasodhat két unokatestvér. De mi kell a jegyzői engedélyhez? Egy illetékmentes kérelem benyújtása a jegyzőnek – személyesen ajánlott – , amihez csatolni kell egy orvosi igazolást arról, hogy a kapcsolatuk a születendő gyermek/gyermekek egészségére nem jelent majd veszélyt. Ezt ma már genetikai vizsgálatokkal kiválóan fel lehet előzetesen térképezni.
forrás : [link]
Előző nem kell jegyzői engedély unokatestvérek házasságához. Testvér gyerekével kötött házassághoz kell. 1. unokatestvérek szabadon házasodhatnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!